Vâlcea: Candidatura şi înjurătura, la Biroul Electoral, în Săptămâna Patimilor

În prima zi a Săptămânii Patimilor, principalele partide care au depus dosarele de candidaţi la Biroul Electoral, au exploatat cu pasiune momentul, aruncându-şi vorbe tari: mafie, hoţie, prostie, analfabetism, incompetenţă. O panoplie de acuze fără menajamente. Cei care au dat tonul au fost liberalii. A urmat efectul de bumerang!

0

„Procesiunile” au început la ora 10,00, când spuma PNL Vâlcea i-a însoţit la BEJ pe Aurel Simion, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean şi pe candidaţii pentru posturile de consilieri județeni. Cu acest prilej, liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a ţinut o predică despre cum „Iuda” l-a vândut pe Isus, adică despre cum „mafia care conduce PSD și vecinul Gutău ” au încălcat legi pentru muuult mai mult de 30 de monede de argint. De asemenea, deşi era post, Buican a vorbit de dulce, cuvântul cel mai uzitat fiind: „Caşcaval”. Apoi. a rostit şi două pilde: „Mergeţi la bibliotecă, deşi n-aţi fost la şcoală!”, şi „Este de preferat un comunist cinstit decât un mafiot pesedist”. A mai zis că aproape toţi candidaţii la Primăria Râmnicului sunt, de fapt, partenerii lui Gutău, ceea ce avea să provoace reacţii pe măsură. De remarcat că, pe post de miel dus la tăiere, a fost însuşi Aurel Simion ( n.r. orice asemănare cu afacerile în domeniu este pură răutate). Şi pentru că nu a avut cu cine să se certe, deşi Consiliul Judeţean şi Primăria erau aproape, domnul Buican s-a luat la harţă cu o jurnalistă: că nu este profi şi că a venit cu întrebările la plic de la patronii ei, madam Bica şi Virgil Bica.

USR despre Buican: „Este brelocul PSD”

Tot în Lunea Mare, pe la ora 12.00, şi-a despus şi USR dosarele pentru CJ Vâlcea. Stârniţi de nişte întrebări ale presei, candidatul pentru Consiliul Judeţean, Andrei Gheorghiu şi cel pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, Marian Lazăr, l-au făcut pe Buican „neputincios, disperat şi breloc al PSD fiindcă votează legile social -democraţilor”.

Rădulescu zice că Isus nu este unic

La ora 13.00, la Biroul Electoral Judeţean a urmat PSD. Credincios declarat, candidatul PSD, Constantin Rădulescu, a avut o revelație: Isus nu este unic! Adică, în această perioadă apar tot felul de Isuşi, zice Costi: „denigratori de serviciu, neputincioşi, aşa-zişi intelectuali fini care fac pe inteligenţii şi care te fac prost, te trimit la bibliotecă, să te speli etc.” Primarul Gutău a fost mai puțin mistic şi l-a făcut pe Virgil al liberalilor „candidatul care a terminat facultatea la Ghioroiu cu media 5.00”. Apoi, a revenit în atmosfera pascală, spunând despre deputatul Buican : „După ce ai numărat oile, este foarte greu să vorbeşti despre studii!”.

AUR: „Noi nu facem parte din sistemul de parti-pris-uri şi comasări”

Prima zi din Săptămâna Mare s-a încheiat la Biroul Electoral Municipal, unde şi-au depus dosarele pentru Primăria Râmnicu Vâlcea şi candidaţii AUR. Cu acest prilej, Vicenţiu Mocanu, candidatul la funcţia de primar, care nu scapă nicio duminică electorală fără să meargă la o biserică, a decis că e cazul să dea tonul unui prohod: „Buican face parte din vechiul sistem şi dezinformează. Aparţine sistemului de parti-pris-uri şi comasări, care trebuie să dispară, pe când noi suntem departe de aşa ceva”.

Lumina speranţei

Dincolo de aceste ziceri tari, trebuie remarcat că toate partidele promovează candidaţi noi pe liste, oameni tineri, antreprenori, intelectuali. Liberalii spun că lista lor de consilieri judeţeni „ar putea fi depusă la Primăria Generală sau la Parlamentul Romaniei”. PSD anunţă echipa „Vest team ever”: 38% dintre candidaţii de pe lista CJ sunt tineri, iar media de vârstă a acestei liste este de 43 de ani. USR susţine că promovează pe liste „oameni competenţi, antreprenori, manageri în multinaţionale, oameni care au realizat ceva în viaţa lor”. Candidaţii AUR pentru Primăria Râmnicu Vâlcea par din alt partid . „Suntem antreprenori, profesionişti în domeniile noastre, profesori, medici, un jurnalist, oameni cu două-trei doctorate”, spune Vicenţiu Mocanu.

Aşa să fie!

Facebook Comments