Preşedintele CJ Vâlcea: „Ne facem şcoala noastră, pentru muncitori calificaţi”

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea a fost autorizată să şcolească dulgheri, fierari-betonişti şi asfaltatori, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. El a precizat că şcolarizarea se va face gratuit.

0

„Este un adevăr de necontestat că, la ora actuală, ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă, mai ales în construcţii, unde sunt aduşi muncitori din afara ţării, fiindcă ai noştri fie au plecat în ţări în care sunt mai bine plătiţi, fie nu au avut unde să înveţe o astfel de meserie. De curând, RAJDP Vâlcea, singura regie de profil din ţară care mai are activitate, a fost autorizată să pregătească muncitori calificaţi în meseriile de dulgher, fierar-betonist şi asfaltator, meserii căutate pe piaţa de muncă vâlceană şi nu numai.
E o veste care mă bucură, fiindcă, nu-i aşa, avem nevoie de muncitori calificaţi, iar regia noastră îi poate şcoli, gratuit, pe cei care vor să înveţe una dintre aceste meserii. Primele cursuri teoretice vor începe, în curând, pentru meseria de dulgher, la baza de lucru a regiei din Zona Troianu, iar instruirea practică a cursanţilor se va face în punctele de lucru ale acesteia”, potrivit preşedintelui CJ Vâlcea.

Facebook Comments