CJ Dolj schimbă numele principale porți aeriene din Oltenia. Acesta se va numi Aeroportul Internațional „Victor Peța“ Craiova

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a decis să schimbe numele Aeroportului Craiova care se numi, începând cu data de 1 aprilie, Aeroportului Internațional „Victor Peța“, în cinstea celui mai cunoscut personaj din industria aeronautică a județului din ultimii 30 de ani.

0

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj au afirmat că sunt extrem de fericiți că au astfel ocazia de a readuce în prim plan o personalitate imensă a județului, care a influențat decisiv soarta industriei aeronautice craiovene. Practic, de numele Victor Peța se leagă toate tentativele eșuate de privatizare a Fabricii de Avioane Craiova, o performanță de neegalat printre liderii de sindicate din istoria post-decembristă a țării.
Schimbarea denumirii aeroportului a fost primită cu entuziasm de către mulți doljeni, care consideră că ea vine într-un moment potrivit. „Moștenirea lui Victor Peța a fost acea că nu poți avea încredere în companiile străine. De-asta s-a și luptat să păstreze Fabrica de Avioane 100% românească. Ori, vedem foarte clar acum, la Aeroport, că a avut dreptate. Păi priviți ce fac cei de la WizzAir, companie străină, care au anulat o grămadă de curse de la Craiova către destinații extrem de căutate. Sunt convins că, dacă ar fi fost o companie românească acest lucru nu s-ar fi întâmplat“, a spus Zaharia Trahanache, la aflarea veștii.

*orice legătură cu data de 1 Aprilie nu este întâmplătoare

Facebook Comments