Senatorul Claudia Banu: „Vâlcea se află în clasamente pozitive cu ce ne-a dat Dumnezeu și în clasamente negative cu ce ne dă PSD”

Într-unul dintre cele mai dure discursuri din cei aproape patru ani de mandat senatorul liberal Claudia Banu a semnalat în cadrul unei conferințe de presă câteva probleme de ordin economic ale județului Vâlcea pe care le consideră extrem de grave. Discursul Claudiei Banu arată odată mai mult că diferendele dintre PNL și PSD Vâlcea sunt ireconciliabile iar alegerile care se apropie sunt un prilej în plus ca acestea să se acutizeze. În aceeași intervenție, Claudia Banu a subliniat că, deși se află în alianță cu social-democrații, liberalii nu și-au abandonat principiile.

0

„Ne-am asumat o guvernare alături de social-democrați, dar atunci când vine vorba despre compețiția politică la nivel județean, situația stă cu totul altfel. Considerăm că principalul adversar la nivelul județului  Vâlcea   este PSD. Dintr-un simplu motv: pentru că, din cauza lipsei de viziune cu privire la dezvoltare, PSD este principalul adversar al tuturor locuitorilor județului nostru (…).

În top!

„Când vine vorba  de județul  Vâlcea  ne aflăm în top:  în topul județelor cu cea mai bună calitate a aerului, în topul  județelor cu cei mai mulți elevi  de 10,  în topul  județelor cu cea mai mai mare speranță de viață, în topul  județelor cu obiective turistice care merită vizitate.  Mai exact, cu ce ne-a dat Dumnezeu intrăm în top.”, potrivit Claudiei Banu.  

”Când discutăm de inflația alimentelor  ne situăm  pe  locul I la nivel național cu 27%”

„Dar ce ne facem când ne uităm la  administrație? Aici, din păcate, județul Vâlcea ocupă locuri fruntașe în clasamente negative care țin de decizii politice  care  s-au luat la nivelul județului în ultimii 30 de ani:  salarii extrem  de mici, ne situăm  în coada clasamentului  la nivel  național pe un rușinos loc 39 ; prețuri  foarte mari, când discutăm de costul mediu de consum suntem pe locul pe  locul 5 la nivel  național  la cele mai scumpe cumpărături; când discutăm de inflația alimentelor Râmnicu Vâlcea se situează,  atenție, pe locul I la nivel național. Comparând prețurile sfârșitului  anului 2022, sfârșitului  anului 2023, inflația alimentară măsurată de specialiști  a fost 27%, de departe cea mai mare la nivel național. Următorul oraș este Târgoviște cu 20%. Aș mai adăuga lipsa investițiilor străine, ne aflăm la coada clasamentului la nivel național.”.

Aș vrea să le spun celor care ne acuză de abandon de principii că nu au dreptate.

“Aș vrea să le adresez câteva cuvinte celor care ne spun că nu mai e util să promovăm principiile și valorile liberale, că parcă ne-am abandonat acest ideal atunci când ne-am aliat cu PSD. Aș vrea să le spun celor care ne acuză de abandon de principii că nu au dreptate. În toată această perioadă ne-am asumat o guvernare în care am asigurat stabilitate, echilibru social și economic. Și am încercat să impunem, pe cât posibil, partenerilor noștri viziunea liberală, principiile liberale despre dezvoltarea economiei și a societății în ansamblul său. De aceste proiecte la nivel național a beneficiat și județul Vâlcea.  Dau câteva exemplu: 36 de școli din județul nostru beneficiază de programul Masă sănătoasă , program implementat și extins la nivel național de ministru liberal. Majorarea alocațiilor, a burselor se datorează Partidului Național Liberal. Nu mai vorbesc de sutele de proiecte prin programul Anghel Saligny, proiect al Partidului Național Liberal. Recenta realizare, proiectul privind conectarea a 29 de localități vâlcene la rețeaua de distribuție de gaze. A fost o promisiune asumată în campania trecută de către Partidul Național Liberal. Menținerea cotei unice. Sunt foarte multe lucruri pe care le putem aduce ca argumente pentru această rămânere la guvernare care ne este astăzi reproșată”,  a declarat senatorul Claudia Mihaela Banu.

Facebook Comments