Tg. Jiu: Casa „Barbu Gănescu“, în care funcţionează Muzeul „Constantin Brâncuşi“, va fi reabilitată

Casa „Barbu Gănescu“ din municipiul Târgu Jiu, în care funcţionează Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi“, va fi reabilitată în cadrul unui program finanţat din împrumuturi de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

0

Potrivit prefectului judeţului Gorj, Iulian Popescu, obiectivul a fost inclus pe o listă de 14 monumente în cadrul programului „Temelii Culturale“. „După multe discuţii, documente, analize, am reuşit să includem acest obiectiv de investiţie, Casa ‘Barbu Gănescu’, o casă simbol a municipiului Târgu Jiu, pe o listă de 14 monumente ce fac parte dintr-un nou program iniţiat de Ministerul Culturii, şi anume ‘Temelii Culturale’. Este vorba despre un program finanţat din împrumuturi de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, suma totală de investiţii fiind de peste 260 de milioane de euro. Muzeul ‘Constantin Brâncuşi’, ca sediu la Casa ‘Barbu Gănescu’, este inclus pe această listă de 14 monumente ce vor beneficia de finanţare prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Aşteptăm cât mai rapid să fie avansate documentaţiile necesare, contractări şi să vedem un şantier nou în Târgu Jiu în care această casă de patrimoniu să fie pusă cu adevărat în valoare. În documentaţia pe care am transmis-o conducerii Ministerului Culturii se punctează în deviz atât reabilitarea, consolidarea clădirii în sine, cât şi finanţare pentru mobilier şi alte nevoi speciale punerii în valoare a Casei ‘Barbu Gănescu'”, a declarat Iulian Popescu, citat de Agerpres.

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi“ a fost înfiinţat prin Legea nr. 199/2015 şi are sediul în Casa „Barbu Gănescu“, imobil în care a fost găzduit Constantin Brâncuşi în perioada în care acesta a lucrat la realizarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor“ de la Târgu Jiu (1937-1938).

Facebook Comments