Ionuț Stroe (PNL): „Șefia NATO ar reprezenta pentru noi, românii, un moment istoric“

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, este de părere că România merită funcția de Secretar General al NATO, care ar reprezenta un moment istoric pentru țara noastră, dar și recunoaștere a aportului pe care România l-a avut în această organizație. Totodată, Stroe consideră că președintele Klaus Iohannis se bucură de apreciere și respect în rândul tuturor țărilor NATO, fiind un lider profund atașat obiectivelor transatlantice și de securitate.

0

„Candidatura Președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO este, în primul rând, o veste extraordinară și un mare câștig pentru România. Șefia NATO ar reprezenta pentru noi, românii, un moment istoric, unul de maturizare și recunoaștere. Ar fi un semn bun și pentru întreaga noastră regiune. România merită această funcție ca recunoaștere a aportului pe care l-a avut în această organizație și a modului în care ne-am onorat toate angajamentele. Președintele Klaus Iohannis se bucură de apreciere și respect în rândul tuturor țărilor NATO, are o experiență valoroasă și a dovedit în timp că este un lider profund atașat obiectivelor transatlantice și de securitate.
Vorbim despre un obiectiv de țară și, pe lângă efortul diplomatic susținut, mă aștept ca toate forțele politice să îl susțină, mai ales cei care afirmă că sunt euro-atlantici în opțiuni. Îmi doresc ca toată clasa politică să arate maturitate, pe măsura poziției la care România a ajuns azi în NATO“, afirmă Stroe.
Deputatul PNL mai spune că „România este un stat-reper în alianță, care a participat activ în ultimii 20 de ani în toate misiunile la care am fost solicitați. România și trupele găzduite pe teritoriul nostru supraveghează și apără spațiul NATO, participă la misiuni de antrenare și pregătire, și nu în ultimul rând, România își respectă angajamentele financiare. În plus, importanța pe care NATO ar acorda-o flancului estic transmite un mesaj puternic și în privința poziției pe care alianța o are în raport cu războiul și Federația Rusă“

Facebook Comments