PNL, performanţă record în absorbţia fondurilor europene

Datorită măsurilor luate de Marcel Boloş, fostul ministru al investiţiilor şi proiectelor europene, România a reuşit să atragă peste 95% din banii europeni alocaţi în exerciţiul financiar 2014-2020. Astfel, ţara noastră a încasat 22,846 mld. euro din alocarea finală de 24,071 mld. euro.

0

La preluarea portofoliului de către liberali, în noiembrie 2019, România reuşise să atragă doar 32,34% din totalul fondurilor europene alocate. Într-un an, până în decembrie 2020, PNL a dus absorbţia la 50,3%. După alţi doi ani, în 2022, PNL a preluat portofoliul MIPE pentru a doua oară, pentru România însemnând cel mai prolific an în domeniul fondurilor: timp de un an, în România au intrat, în fiecare zi, câte 31 de milioane de euro.
Pentru cele 46 de miliarde euro alocate României în Politica de Coeziune 2021-2027, niciunul dintre cele 16 programe nu era gata. Ministrul a reuşit să primească aprobarea pentru toate în doar şase luni. Separat, cele două cereri de plată din PNRR pentru care România a primit bani au fost trimise în mandatul său: 6 miliarde euro. „Pentru noi, mediul de afaceri înseamnă locuri de muncă, atragere de investiţii, bani mai mulţi la buget. Toată lumea cunoaşte impactul pozitiv pe care aceşti bani îl au. Şi de aceea, în unele cazuri, am avut parte de succese de afaceri care au schimbat vieţi şi care au pus pe picioare business-uri la care nimeni nu ar fi sperat”, Marcel Boloş, ministrul finanţelor.

Facebook Comments