Senatorul Claudia Banu: „PNL a depus amendament pentru eliminarea impozitării concediilor medicale”

PNL a depus în Parlament un amendament pentru a elimina impozitarea cu 10% a concediilor medicale pentru bolnavii de cancer şi pentru mamele aflate în concediu de maternitate sau de îngrijire a copilului bolnav, a anunţat senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.

0

„Este de neacceptat ca statul să impoziteze concediile medicale ale pacienţilor cu probleme oncologice. Din acest motiv, luni, 5 februarie 2024, PNL a depus în Parlament un amendament pentru a elimina impozitarea cu 10% a acestor concedii medicale. Amendamentul vizează nu numai pacientul oncologic, ci şi o serie de alte categorii, precum concediul de maternitate şi risc maternal, pentru îngrijirea copilului bolnav”, potrivit senatorului PNL.
Guvernul a decis, la finalul anului trecut, ca românii care intră de anul acesta în concediu medical să fie taxaţi suplimentar. Mai exact, cei care intră în concediu medical vor plăti 10% contribuţii la sănătate din indemnizaţia primită în această perioadă. Scutiţi sunt doar cei care au nevoie de liber în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale. Procentul se aplică sumei brute a salariului, trecută de angajator în contractul de muncă. Noua taxă a fost introdusă de Guvernul Ciolacu la finele anului trecut, printr-o ordonanţă de urgenţă.

Facebook Comments