Deputatul Neaţă: „O veste mare pentru obşti şi composesorate”

Monitorul Oficial din 18 ianuarie 2024 a făcut publică modificarea şi completarea Normei sanitar-veterinare care reglementează procesul de identificare şi înregistrare a animalelor domestice, aprobată prin Ordinul 208 al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a anunţat Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea.

0

„Am scris în partea a doua a anului trecut în câteva rânduri despre cererea pe care mi-a adresat-o un grup de reprezentanţi ai obştilor şi composesoratelor pentru comunicarea către ANSVSA a doleanţei lor de a fi acceptaţi de acest regulament printre cei care pot desfăşura activităţi economice, în rând cu organizaţiile care figurează în Registrul comerţului. Am urmărit împreună toate etapele includerii obştilor şi composesoratelor printre cei cu drept de înregistrare a animalelor conform Normelor sanitar-veterinare, de la formularea Ordinului 174, din 20 decembrie 2023, al preşedintelui ANSVSA şi până acum, la publicarea sa în Monitorul Oficial.
Sunt foarte bucuros să comunic public această reuşită, care dă posibilitatea obştilor şi composesoratelor să deruleze activităţi economice cu specific zootehnic, sporindu-şi în acest mod beneficiile proprii şi contribuind la creşterea economiei româneşti. Articolul 1, litera b) a punctului 18 şi punctul 46 specifică în mod clar obştile şi composesoratele printre organizaţiile cu drept de înregistrare în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (SNIIA). Mulţumesc şi cu acest prilej reprezentanţilor obştilor şi composesoratelor care mi-au cerut să contribui la această reuşită, preşedintelui ANSVSA – dr. Alexandru Nicolae Bociu – şi vicepreşedintelui – dr. Dănuţ Păle – , fost coleg în Parlamentul României, cu care am avut un bogat dialog la Bucureşti şi la Râmnicu Vâlcea, pe acest subiect. Ştiu sigur că, împreună, am identificat şi am găsit o soluţie pentru încă o ambiguitate normativă care stătea în calea unor evoluţii pe care ni le dorim cu toţii în societatea românească”, potrivit lui Neaţă.

Facebook Comments