Indiscreții de Vâlcea

0

Un dosar cu… greutăţi
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia urmărire penală şi criminalistică a început audierile în dosarul în care primarul din Băile Govora, Mihai Mateescu, este acuzat că s-ar fi împroprietărit ilegal în parcul central al oraşului. Această stare de fapt îl pune puternic în dificultate pe actualul edil care se află la conducerea primăriei de peste 20 de ani. În luna mai 2023, Procurorul general a dispus preluarea dosarului care se afla la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Motivul: „Legătura de rudenie existentă între făptuitorul Mateescu Mihai, care este tatăl preşedintelui Tribunalului Vâlcea, Mateescu Bogdan, poate crea aparenţa de lipsă de imparţialitate în soluţionarea acestui dosar”, conform deciziei Procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Academicianul panseluţelor?
Vicenţiu Mocanu, candidatul AUR pentru funcţia de primar al oraşului Râmnicu Vâlcea şi proprietar al companiei Verotherm, anunţă într-o postare pe facebook că a primit titlul de academician. Nu în sensul consacrat, ci din partea a ceea ce se numeşte Academia Europeană pentru Relaţii Economice şi Culturale (AEREC). Titlul i-a fost atribuit domnului Mocanu „pentru contribuţia sa semnificativă la evoluţia relaţiilor economice şi promovarea bunelor practici profesionale”. Minunat, dar din ce motiv ar dori un antreprenor cu proiecte în derulare în afara ţării şi titluri pompoase să se ocupe de panseluţe?

Dorel ar fi „beculit” de 64.000 mii lei
După ce la alegerile din 2020 au înregistrat un scor slab spre foarte slab, pesediştii din Păuşeşti Măglaşi s-au repliat şi îl monitorizează cu pasiune pe primarul liberal Alexandru Dorel Dediu. Printre altele, ei îl acuză pe Dorel că risipeşte banul public şi o face în mod dubios: „64.000 mii lei a costat iluminatul festiv din Păuşeşti Măglaşi, în acest an (cu peste 40.000 mii lei mai mult faţă de anul trecut). Este foarte ciudat că achiziţia încă nu este făcută pe SEAP şi am înţeles că preţul este fără montaj/demontaj. Sper ca domnul primar să fie aşa darnic şi când voi propune în Consiliul Local, ca micuţii care vor fi înscrişi la grădiniţa cu program prelungit să beneficieze de gratuitate, aşa cum beneficiază cei de la Buneşti, Bărbăteşti, Păuşeşti Otăsău” scrie consilierul Bogdan Teodorescu pe facebook.

Frisoane?
Social-democraţii au probleme la Drăgăşani. Se aude că partidul i-ar fi retras sprijinul pentru o nouă candatură actualului primar Cristian Nedelcu, în urma unor sondaje care îl dau pe acesta perdant. Liberalii vin puternc din urmă şi ar putea câştiga alegerile, refăcând astfel o tradiţie întreruptă cu mulţi ani în urmă.

Facebook Comments