Olt: 50 de milioane de euro pentru reabilitarea a peste 80 de kilometri de drumuri județene

Consiliul Judeţean Olt va reabilita, printr-o finanţare europeană de aproximativ 50 de milioane de euro, două drumuri judeţene, cu o lungime totală de aproximativ 83 de kilometri.

0

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că ambele proiecte, unul pentru DJ 679 Tufeni – Mihăeşti şi al doilea pentru DJ 657 Recea – Poboru – Spineni, sunt eligibile pentru finanţare prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021 – 2027. Proiectul de reabilitare a DJ 679 Tufeni – Mihăeşti, pe o distanţă de aproximativ 38 de kilometri, a fost aprobat în ședința organizată luni – 29 ianuarie, în vreme ce proiectul de reabilitare a DJ 657 Recea – Poboru – Spineni, pe o distanţă de circa 45 de kilometri, fusese aprobat la finalul anului trecut.

Marius Oprescu

„În ceea ce priveşte DJ 679, este al doilea drum pe care îl depunem pe POR 2021 – 2027. Ambele proiecte, însumând peste 50 de milioane de euro, sunt eligibile pentru a primi finanțare din fonduri europene“, a declarat Marius Oprescu, citat de Agerpres.
Totodată, consilierii judeţeni au aprobat şi reabilitarea unui drum judeţean din balast, DJ 544 Brastavăţu – Vădastra, pe o distanţă de 3,7 kilometri. „Este o bucată de drum între Brastavăţu şi Vădastra care a rămas neasfaltată şi pe care încercăm s-o asfaltăm în perioada următoare, locuitorii din zona respectivă cerând acest lucru, fiind un drum important pentru ei“, a explicat preşedintele CJ Olt.

Facebook Comments