Încadrată în clasa de risc seismic gradul II, clădirea Muzeului Judeţean din Tg. Jiu va fi consolidată cu fonduri nerambursabile

Clădirea Muzeului Judeţean «Alexandru Ştefulescu» din Tg. Jiu,o clădire de patrimoniu construită în anul 1875, care este încadrată în clasa de risc seismic de gradul II, va fi consolidată şi reabilitată de Consiliul Judeţean Gorj, grație unui proiect în valoare de aproximativ 12 milioane de euro.

0

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul a fost depus în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS), coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Prin acest proiect, se propune reabilitarea clădirii Muzeului Judeţean Gorj, situată în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Este vorba despre o clădire de patrimoniu construită în anul 1875, conform Listei Monumentelor Istorice, actualizată în 2015, imobilul fiind încadrat ca monument istoric, grupa valorică B, sub denumirea de „Prefectura Veche“. „Prin acest proiect de investiţie se propun a fi realizate următoarele lucrări de intervenţie: lucrări de consolidare; lucrări de creştere a eficienţei energetice; lucrări de arhitectură; lucrări de instalaţii (sanitare, termice şi electrice)“, se arată în comunicatul CJ Gorj.
Valoarea totală a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Muzeului Judeţean Gorj «Alexandru Ştefulescu»“ este de 59.775.239,08 lei (inclusiv TVA), din care fonduri nerambursabile de 44.888.129,83 lei, iar contribuţia CJ Gorj (cheltuieli neeligibile) este 14.887.109,25 lei.

Prin implementarea acestui proiect se vor efectua lucrări de intervenţie, însoţite de lucrări de reparaţii capitale, astfel încât, după efectuarea acestora, clădirea să poată fi încadrată în clasa de risc seismic de gradul IV, faţă de gradul II cât este în prezent.

Facebook Comments