Se caută forţă de muncă! Tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu- Piteşti are nevoie de 3.000 de oameni

Studiile de teren necesare construirii lotului 3 Cornetu - Tigveni din Autostrada Sibiu - Piteşti (A1) au fost finalizate, a anunţat managerul de proiect din partea WeBuild, Adrian Cojoc. 3.000 de muncitori din România şi nu numai vor activa în cadrul celei mai mari lucrări de autostradă din ţară: 37 de kilometri şi 1,2 miliarde de euro costul. De asemenea, în cadrul acestui contract va fi construit şi cel mai lung tunel de autostradă din România de până acum – de 1,7 kilometri.

0

Loltul 3 are o lungime de 37 de kilometri, peste 12 kilometri de poduri, pasaje şi viaducte, peste 25 de kilometri de lucrări de consolidare. Practic. autostrada trece munţii şi face legătura dintre Ţara Românească şi Ardeal. Pe parcursul autostrăzii sunt două noduri rutiere. Unul în localitatea Cornetu şi altul în localitatea Şuici, la Rudeni. De asemenea, va fi construit un ecoduct, care va traversa râul Olt, calea ferată şi DN7. „În momentul de faţă suntem în perioada de proiectare, lucrăm la elaborarea proiectului pentru autorizarea de construire şi a proiectului tehnic de execuţie. Studiile de teren, în speţă arheologia, studiile topografice şi studiile geotehnice au fost finalizate. Ca lucrări pregătitoare, am început cu organizarea de şantier din comuna Cepari şi cu defrişarea pădurilor aflate în fond forestier. Vom mai avea încă o organizare în zona tunelului, la kilometrul 62+300 şi încă o organizare la începutul contractului, la Cornetu, kilometrul 44+500”, potrivit lui Adrian Cojoc. Tot pe acest tronson va fi construit cel mai lung tunel de autostradă din România, de 1,7 kilometri.

Cea mai mare lucrare din România

Lotul 3 este complex din punct de vedere ingineresc şi cea mai mare lucrare din România, atât ca valoare, cât şi ca lungime – 37 de kilometri, 1,2 miliarde de euro. „Tunelul este o provocare din punct de vedere ingineresc, dar şi structurile, având în vedere că vom avea viaducte continui, cu o înălţime de până la 40 de metri. Sunt lucrări complexe”, a mai adăugat Cojoc. Potrivit acestuia, în nodul rutier Cornetu au fost demarate lucrările organizării de şantier. „Odată ce vom demara lucrările pe întreg tronsonul, mimimum 2.000 – 3.000 de muncitori, operatori şi ingineri vor activa în cadrul acestui contract. În momentul de faţă avem angajaţi locali, şi din Cornetu, şi din Perişani, Argeş – Cepari, Tigeni sau comunele limitrofe sau din vecinătatea autostrăzii. N-o să fie suficienţi, o să aducem din întreaga Românie forţă de muncă, atât calificată cât şi necalificată, precum şi din afara României”, a mai declarat managerul de proiect din partea WeBuild.

Lucrări de executat
– Peste 12 km de poduri, pasaje şi viaducte;
– Peste 25 km de lucrări de consolidare;
– 2 noduri rutiere;
– 1 ecoduct.

Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 3 (Cornetu – Tigveni)
Antreprenor: Asocierea Webuild SPA – Tancrad SRL;
Lungime: 37,40 km;
Durată contract: 57 de luni (12 luni proiectare, 45 de luni execuţie);
Valoare contract: 5,323 miliarde de lei, fără TVA;
Sursă de finanţare: Programul Transport (PT);
Stadiu actual: Proiectare;
Termen deschidere: 2028

Facebook Comments