Ionuţ Stroe: „PNL trimite la discuţiile din coaliţie delegaţia pe care şi-o doreşte acolo“

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că PNL trimite ce delegaţie doreşte la discuţiile din coaliţie şi că este decizia fiecărui partid să stabilească ce delegaţie îi reprezintă interesele şi punctul de vedere în relaţia cu celălalt partid.

0

Afirmaţiile reprezentantului PNL au venit ca răspuns la anunţul premierului Marcel Ciolacu că nu va mai permite şedinţe de coaliţie cu prim-vicepreşedinţii partidului, în urma schimbului de replici cu Rareş Bogdan. „În şedinţele coaliţiei nu se întâlneşte domnul Ciolacu cu domnul Rareş Bogdan, se întâlnesc cele două partide, Partidul National Liberal şi Partidul Social Democrat. Este decizia fiecărui partid care este delegaţia care reprezintă interesele şi punctul de vedere ale partidelor în relaţia cu celălalt. PNL trimite în zona negocierilor, în zona discuţiilor din coaliţie, delegaţia pe care şi-o doreşte acolo“, a declarat Ionuţ Stroe după şedinţa de luni – 20 noiembrie a conducerii PNL. El a mai spus că pe români nu îi interesează dacă se potrivesc liderii coaliţiei, ci subiecte importante, precum creşterea pensiilor. „Pe români nu cred că îi interesează foarte mult dacă se potrivesc liderii coaliţiei sau o parte din ei, nu îi interesează discuţiile în contradictoriu, ci mai degrabă dacă vom creşte pensiile şi cu cât la an, dacă avem bani suficienţi să asigurăm acel angajament luat în faţa profesorilor pentru salarii, dacă vom ţine măsurile fiscale sau nivelul taxării la acelaşi nivel, lucru asumat cât se poate de clar şi limpede. Acestea sunt chestiunile care interesează mai degrabă cetăţenii, decât micile dispute care pe undeva sunt oarecum de neevitat. Coaliţia este bazată pe negociere, chiar şi atunci când lucrurile par de nenegociat trebuie să existe o cale de mijloc. Am asumat împreună această guvernare, numitorul comun este programul de guvernare”, a spus Stroe.

Atacurile politice, puse pe seama alegerilor de anul viitor

Totodată, deputatul Ionuţ Stroe a precizat că, pe măsură ce ne vom apropia de alegerile de anul viitor, partidele vor încearcă să-şi potenţeze anumite mesaje, însă spune că liberalii sunt preocupaţi în acest moment de asigurarea funcţionalităţii coaliţiei şi guvernării. „Pentru moment, suntem obligaţi să asigurăm funcţionalitatea acestei guvernări. Noi suntem ferm angajaţi în acest demers, vrem să o ducem la capăt în condiţii foarte bune. Alegerile din toamna anului viitor cu siguranţă ne vor da o altă fotografie politică, putem vorbi despre perspective ale acestei guvernări după ce se vor fi epuizat aceste alegeri. În momentul de faţă, focusul nostru este pe asigurarea funcţionalităţii coaliţiei şi guvernării”, a spus Ionuţ Stroe care a adăugat că, în mod evident, apropiindu-ne de ciclul electoral, „partidele încearcă să-şi potenţeze anumite mesaje sau să-şi ţină anumite priorităţi care ţin de o mai bună reprezentare a electoratului propriu în această relaţie“. „În mod evident, vom ajunge la un numitor comun şi trebuie să asigurăm prin compromis funcţionarea acestei guvernări, ţara trebuie guvernată înaintea oricărui interes politic al PNL sau PSD”, a completat reprezentantul PNL.

Facebook Comments