Ringo Dămureanu: Intenția Guvernului „Nicu și Marcel“ de a majora cu același procent toate pensiile este o nedreptate la adresa celor cu pensii mici

Deputatul AUR Ringo Dămureanu a criticat joi, în cadrul unei conferințe de presă, măsurile anunțate de premierul Marcel Ciolacu cu privire la majorarea pensiilor cu 13,5% de la 1 ianuarie 2024. El spune că intenția Guvernului „Nicu și Marcel“ de a majora cu același procent toate pensiile este o nedreptate la adresa celor cu pensii mici.

0

„Crezându-i proști pe români, în special pe votanții cei mai disciplinați, pensionarii, PSD încearcă o nouă bătaie de joc la adresa acestora, păcălindu-i din nou cu pensiile. PSD a promis în campania electorală din 2020 că va crește pensiile cu 40%, iar PNL cu 14%, însă Au uitat complet. Nici măcar cu inflația nu au actualizat pensiile. Nici în 2021, nici în 2022, nici în 2023. Doar salariile primarilor au crescut. Iar acum și-au dat seama că anul 2024 va fi an electoral. «Avem legea cu inflaţia», a spus Marcel Ciolacu marți. «Anul trecut s-a făcut o excepţie», a încercat el să-i păcălească pe pensionari, recunoscând că nu «s-a pus inflaţia, așa cum e legea». Apoi i-a mințit pe români că dacă Guvernul Nicu și Marcel ar fi făcut asta până acum, «oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am fi avut cea mai mare inflaţie, 14,5% media». Cu alte cuvinte, mai bine nu au crescut pensiile, ca să nu facă inflație. Că și așa a fost inflație. Logica de Gâgă a lui Marcel de la Buzău“, a declarat Dămureanu.
Parlamentarul doljean a mai spus că, dacă Guvernul Ciolacu va merge înainte cu planul de majora toate pensiile cu același procent de la 1 ianuarie, cel mai mult vor avea de câștigat pensionarii cu pensii mari. „«De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel», mai minte Ciolacu. La fel, ce? Procentual? Adică fiecare pensionar primește 13,5%. Asta înseamnă că acela cu 1.000 lei va primi de la Marcel 135 lei. Și va mulțumi. Iar cel cu 10.000 lei va primi 1350 lei, adică mai mult decât pensia de mai sus, cu tot cu «creștere». Dar PSD minte că «toată lumea va primi la fel». Iată minciunile unui PSD care favorizează bogații“, a precizat deputatul AUR.

Creșterea în cuantum egal

Totodată, Ringo Dămureanu a afirmat că soluția cea mai bună, care este susținută de AUR, este creșterea tuturor pensiilor în cuantum egal, adică o sumă fixă pe care să o primească toți pensionarii. „A mai amăgit Marcel pensionarii că inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor. Eliminarea inechităților reprezintă o Fata Morgana pentru pensionari și PSD. Soluția imediată a AUR este creșterea în cuantum egal, adică cu o sumă fixă, pentru toată lumea. Acest lucru ar însemna că, în cadrul aceleiași anvelope bugetare, poți acorda 100 euro la toată lumea, respectând principiul constituțional al egalității cetățenilor în fața legii, iar procentual asta ar însemna 50% pentru cel cu 1.000 lei și 5% pentru cel cu 10.000 lei sau 2,5% pentru cel cu 20.000 lei“, a declarat deputatul, care a adăugat că AUR consideră că toate pensiile trebuie să se bazeze pe contributivitate. „Pensiile speciale aflate în plată, cu venituri lunare cumulate mai mari decât salariul președintelui țării, trebuie impozitate cu 90% partea care depășește salariul președintelui și nu este bazată pe contributivitate“, a conchis parlamentarul AUR.

Facebook Comments