„Eu și colega mea, Mihaela, am votat împotriva măririi organigramei cu încă 7 angajați. Niciodată nu am fost de acord cu căpușarea bugetului comunei și risipirea banilor cetățenilor. Din păcate însă, organigrama a trecut, fiind votată de consilierii majorității PSD-PNL, ceea ce înseamnă că bugetul comunei Malu Mare va fi mai sărac pentru investiții cu 500.000 de lei pe an (5 miliarde lei vechi/an n.red.). Din punctul meu de vedere, soluția pentru a răspunde cât mai bine nevoilor populației este să eficientizăm munca angajaților existenți, iar banii pe care primăria îi va cheltui cu plata salariilor celor 7 nou-angajați ar fi trebuit redirecționați către îmbunătățirea infrastructurii drumurilor, crearea locurilor de joacă și educația copiilor“, a declarat Oana Tărăban, consilier local în Malu Mare din partea USR.
Despre ce este vorba, vă întrebați firesc. Ei bine, în ultima ședință a Consiliului Local Malu Mare, la propunerea Adelei Gherghe, edilul dator al comunei, consilierii locali, toți cei de la PSD și doar o parte de la PNL, au aprobat o nouă organigramă a primăriei, mărind numărul de angajați de la 49 la 56. Printre alții, va mai fi angajat un polițist local, un jurist și, stupoare, încă trei angajați la direcția de atragere de fonduri europene în condițiile în care mai existau 5 angajați tot de ea în ultimii trei ani. Evident, te-ai fi așteptat ca investițiile europene să curgă pe ulițele desfundate ale comunei, însă realitatea este cruntă: niciun eurocent nu a intrat încă în vistieria locală. În schimb, bugetul de salarii al instituției aproape s-a dublat, bani pe care fiecare cetățean al comunei îi depune în conturile instituției lunar, trimestrial, semestrial și anual.
Să ne aplecăm puțin și asupra laturii politice a acestei mezalianțe politice PNL-PSD. Spre exemplu, la ultima ședință a consiliului local, cei cinci consilier PSD s-au încolonat în spatele Adelei, aprobându-i organigrama. De la PNL, doar 3 consilieri au votat. Dintre ceilalți doi, unul, scârbit de acțiunile primăriței, și-a dat demisia din consiliu cu ceva timp în urmă, iar cel de-al doilea, Marian Bănică, a refuzat să aprobe inepția, abținându-se de la vot. Totuși, stând strâmb și cugetând drept, prin astfel de voturi Adela Gherghe reușește un lucru mult mai important decât acela de a mări organigrama pentru a satisface puhoiul de clienți pe care îi are. Ea compromite definitiv organizația locală a social-democraților, inoculând la nivelul opiniei publice ideea că și acest partid este parte la dezastrul edilitar care caracterizează mandatul său. Astfel, în viitoarea campanie electorală, credibilitatea oricărui candidat PSD este nulă din start, cu atât mai mult cu cât unii dintre social-democrați „s-au dedulcit“ la unele „oferte speciale“. Și astfel, o parte din concurență este eliminată! Ce va fi la anul este greu de estimat în acest moment. E clar, distrugând imaginea PSD-ului, Adela Gherghe pleacă drept favorită, însă în aceeași ipostază a fost și fostul edil, Dicu, iar soarta sa a fost cruntă…