Ionuț Stroe (PNL): „Din păcate, începem să vedem tot mai des amenințarea ideologiilor de extremă dreaptă”

Deputatul liberal Ionuț Stroe, vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, susține că ideologiile de extremă dreaptă pun în pericol fundația statelor europene moderne: democrația și drepturile omului.

0

„Particip zilele acestea la lucrările comisiei de la Paris, unde parlamentari din întreaga Europă dezbat și caută cele mai bune soluții pentru probleme care ne afectează pe toți. Rolul OCDE în contextul războiului din Ucraina, drumul European al Balcanilor de Vest ori situația din Iran sunt doar câteva subiecte de pe agenda extrem de variată a Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Un alt subiect foarte important pe care l-am atins este amenințarea ideologiilor de extremă dreaptă și felul în care pun în pericol fundația statelor europene moderne: democrația și drepturile omului. Din păcate, începem să vedem din ce în ce mai multe astfel de mișcări și trebuie să răspundem ferm și coordonat“, a anunțat deputatul liberal.

Ionuț Stroe amintește faptul că aderarea la OCDE, organizația celor mai dezvoltate țări din punct de vedere economic, reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de politică externă pentru România.

Facebook Comments