Ionuț Stroe (PNL): „Pericolul drogurilor este mult mai aproape de copiii noștri“

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, susține că după evenimentele din ultimele zile, toți părinții din România au realizat că pericolul drogurilor este mult mai aproape de copiii noștri decât am fi crezut. Liberalul este de părere că cea mai bună măsură de prevenție împotriva consumului de droguri este educația, însă spune că am ajuns într-un punct în care avem nevoie de măsuri mai dure pentru a combate acest fenomen.

0

„Toți părinții din România au realizat în ultimele zile că pericolul drogurilor este mult mai aproape de copiii noștri decât ne doream să credem. Mi-aș dori să existe mai multă informare și prevenție în școli când vine vorba de consumul de droguri. Vom avea din acest an școlar grupuri de acțiune la nivelul fiecărei școli, formate din polițiști, profesori, părinți și elevi, care vor viza lupta împotriva drogurilor, a bullying-ului și a violenței. Cred că cea mai bună măsură de prevenție este educația, copiii trebuie să înțeleagă consecințele grave ale consumului de droguri și să conștientizeze că viața lor, dar și a altora poate fi ruinată într-o clipă“, afirmă Ionuț Stroe.
Deputatul PNL mai spune că, în momentul de față, se analizează inclusiv posibilitatea testării anti-drog a elevilor de către personalul medical al școlii. „Mai mult decât atât, se analizează în momentul de față și posibilitatea testării anti-drog a elevilor de către personalul medical al școlii, cu acordul părinților, în situația în care comportamentul elevului ridică semne de întrebare. Deși susțin că educația este cea mai bună metodă de prevenție, cred că am ajuns într-un punct în care avem nevoie și de astfel de măsuri, mai dure, pentru a combate acest fenomen“, a precizat liberalul.

Facebook Comments