Asociația Liga Albanezilor din România a participat la cea dea XIX-a ediție a Festivalului Intercultural „ProEtnica” de la Sighișoara, cea mai importantă manifestare de acest gen din peisajul multicultural și multietnic din România. Și în acest an, standul ALAR a fost prezent în Piața Cetății, cu cele mai noi apariții editoriale, cu volumele deja consacrate, publicate la Editura Asdreni, precum și cu publicații periodice Drita / Lumina și Albanica. Standul a fost vizitat de mii de persoane, care au primit în mod gratuit materialele de interes, acestea fiind realizate cu sprijinul Guvernului României, acordat organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale. Printre volumele aflate la mare căutare s-au numărat Antologia poeziei albaneze, de Luan Topciu și Renata Melonashi, Albania și albanezii în cărțile și presa din România, de Marius Chelaru, dar și romanele lui Liviu Lungu. De asemenea, toți cei interesați s-au putut abona la revista lunară Drita / Lumina, care deja ajunge, tot gratuit, la peste 3.000 de cititori în fiecare lună.
Pe lângă standul de prezentare, participarea ALAR a presupus și două programe artistice deosebite. Pe scena principală a festivalului a urcat atât ansamblul de dansuri „Serenada”, cât și noul grup-vocal instrumental al asociației. Fiecare dintre cele două grupuri a susținut câte 3 reprezentanții în cadrul festivalului, toate bucurându-se de aprecierea publicului. În formatul actual, atât ansamblul de dansuri, cât și grupul vocal-instrumental s-au aflat pentru prima dată pe scena prestigiosului eveniment.
„De fiecare dată, este o bucurie aparte pentru noi să fim prezenți la această sărbătoare a culturii și diversității culturale din România. ProEtnica este un reper în viața culturală românească, iar noi încercăm, la fiecare ediție, să ne ridicăm la înălțimea festivalului. În acest an, am venit cu un nou ansamblu de dansuri și cu o nouă formulă de grup-vocal instrumental și suntem foarte mulțumiți de reprezentații și de reacția publicului. Firește, am fost încântați și să ne reîntâlnim la standul ALAR cu mulți prieteni dragi și să cunoaștem și alte persoane interesate de cultura, istoria și tradițiile comunității albaneze din România”, a declarat Dr. Radu-Cosmin Săvulescu, președintele Asociației Liga Albanezilor din România.