Tomac, gata să se bată cu Austria și cu Guvernarea „Marcel Ciucă”

0

Aflat miercuri în vizită la Craiova, șeful PMP, Eugen Tomac, s-a declarat adeptul unei construcții a opoziției de dreapta care să dea piept în aglomeratul an elctoral 2024 cu actuala coaliție de guvernare. Președintele popularilor pare atât de convins că PNL și PSD vor face front comun și anul următor încât a prezis că opoziția se va confrunta la anul cu „USL 3”.

Revenind în anul curent, Tomac a combinat involuntar numele celor doi președinți ai PNL și PSD. „În campania din 2020, PNL a mers cu mesajul transmis de preşedintele Iohannis – votaţi PNL, pentru a nu ajunge la putere PSD. Ce avem azi, ştie toată ţara: România se află pe punctul în care preşedintele Iohannis va numi cel de-al patrulea premier PSD, pe domnul Marcel Ciucă”, a spus liderul PMP, stârnind râsetele asistenței. „Îmi cer scuze de eroare, îi cunosc pe amândoi și, de Paștele următor mă voi revanșa față de ei”, a spus Tomac, înainte să-și reia tirada.

„Vom avea guvernul Ciolacu, guvern PSD împreună cu PNL. În acest context, eu cred că este necesară o alternativă. Românii aşteaptă o alternativă la actuala majoritate PSD-PNL. Convingerea mea este că anul viitor, când avem cinci rânduri de alegeri, românii vor avea de optat între USL 3, pentru că eu am această convingere că PSD şi PNL vor candida pe liste comune, şi atunci este nevoie de o alternativă la această construcţie USL 3. Şi PMP este pregătit şi dispus să contribuie la o construcţie de opoziţie de dreapta la actuala putere. Şi eu sunt convins că vom avea o asemenea construcţie, pentru că ea este necesară şi românii aşteaptă o alternativă credibilă, o alternativă care să ofere soluţie pentru ca România să iasă din blocajul în care se află. Pentru că acum câteva săptămâni domnul Iohannis ne spunea că în România nu avem criză, nu avem austeritate, nu vor lua măsuri de tăieri, de reduceri şi aşa mai departe. Ce dezbatem de câteva zile? Exact aceste măsuri pe care şi le propune guvernul Ciucă în ultimele lui zile: să taie. Iar eu cred că românii vor avea grad de comparaţie anul viitor, atunci când vor veni la cele cinci rânduri de alegeri pe care le va avea România şi tocmai de aceea cred că este necesară o alternativă de dreapta credibilă la actuala putere, care, repet, şi-a asumat să meargă împreună şi după 2024”, a declarat Tomac.

Contacte între reprezentanții opozițieinau existat și la Dolj, a explicat președintele filialei județene a PMP, însă reprezentanții dreptei locale așteaptă „lumina” de la București. „Este nevoie de o alternativă de dreapta, pentru că, după părerea mea, dreapta nu este reprezentată acum la guvernare, PNL e mai degrabă un partid non-liberal. Am avut câteva contacte cu reprezentanții USR și FD de la noi, însă cred că asemenea discuții trebuie demarate la București”, a spus Anișoara Stănculescu.

Eugen Tomac a fost prezent la Craiova printre altele pentru a căuta susținere pentru proiectul demarat în premieră în urmă cu câteva luni în privința aderării României la spațiul Schengen. Liderul PMP a atacat decizia din decembrie a Consiliului Europei la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și caută atât sprijinul românilor, pe care îi îndeamnă să semneze o petiție în acest sens, cât și al colegilor din Legislativul European, pe care Tomac îl vrea parte în proces pentru a corecta „abuzul de drept” comis de Austria.

Facebook Comments