Nicolae Ciucă: „Acum este momentul în care trecem într-o altă etapă de dezvoltare economică a României”

0

Fie că vorbim de compensații pentru fermierii români, de investiții străine și rată de absorbție a fondurilor europene la cote record sau de mari proiecte de infrastructură și dezvoltare regională, fiecare măsură susținută de premierul PNL, Nicolae Ciucă, este gândită să aducă bunăstare cetățenilor.

Un astfel de proiect, aprobat prin Hotărâre de Guvern, stabilește mecanismele compensațiilor pe care le vor încasa fermierii români. Este vorba despre prima tranșă de 10 milioane euro de la Comisia Europeană, încă 10 milioane euro de la bugetul național și o a doua tranșă a ajutorului financiar de la Bruxelles, a cărei valoare pentru România va fi stabilită ulterior. „A doua tranșă din partea Comisiei însumează 100 milioane euro și va fi împărțită între cele cinci state afectate de tranzitul cerealelor ucrainene. Acest cuantum a fost anunțat de președintele CE, Ursula von der Leyen, în răspunsul la scrisoarea pe care i-am trimis-o alături de ceilalți premieri ai țărilor afectate.”, a precizat Nicolae Ciucă, premierul PNL.

Investițiile sunt primordiale pentru a avea o economie puternică, stabilă, cu tendințe ascendente. În acest sens, premierul PNL continuă seria de întrevederi și vizite care întăresc angajamentul Guvernului pentru dezvoltarea economică și socială a României. „Am avut o săptămână în care am discutat mult, alături de miniștrii și de partenerii de guvernare, subiecte importante legate de ceea ce se întâmplă în perioada următoare cu marile proiecte de infrastructură și dezvoltare regională, dar și despre cum evoluează economia națională. Apreciez implicarea și sprijinul echipei de guvernare. Rămânem dedicați misiunii de a atrage investiții importante pentru România, pentru dezvoltarea mediului de afaceri și pentru o viață mai bună pentru români!”, a transmis Nicolae Ciucă, prim- ministru.

Anul trecut, Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă a obținut rezultate economice bune, apreciate de toate agențiile internaționale de rating: creștere economică de 4,8%, investiții străine și rată de absorbție a fondurilor europene la cote record. Aceste rezultate, alături de perspectivele economice favorabile pentru 2023, arată preocuparea premierului pentru a lua măsuri responsabile care să includă diminuarea risipei bugetare, protejarea climatului investițional, a locurilor de muncă și a bunăstării cetățenilor.

În ceea ce privește gestionarea eficientă a banului public, Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a identificat deja măsurile fiscale prin care să fie chibzuite cheltuielile statului, pentru a se încadra în limitele de deficit asumate. „După discuțiile din coaliție, mă aștept să avem o formă clară a acestui pachet de măsuri de cumpătare. Nu discutăm despre austeritate, nu vor fi afectate salariile sau investițiile și nu se vor introduce taxe ori impozite noi.”, a mai menționat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Partidul Național Liberal și-a arătat mereu susținerea pentru mediul de afaceri și, prin măsurile gândite, a avut ca scop și creșterea clasei de mijloc, a acelor români care să poată beneficia de acces la educație și sănătate în condiții bune. Orice guvern responsabil are datoria sprijinirii investitorilor autohtoni și a menținerii unui dialog permanent cu aceștia. Doar în acest mod, instituțiile centrale pot afla rapid care măsuri fiscale funcționează și care sunt actele normative care pot sprijini capitalul local. „Trebuie să fim conștienți că acum este momentul în care trecem într-o altă etapă de dezvoltare economică a României. Modelul de până acum se baza pe o inerție, mizând pe fiscalitatea rezonabilă și pe forța de muncă ieftină. Ca liberali, considerăm că este esențial ca în România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, așa-numita clasă de mijloc a țării. Astfel, cu cât numărul românilor care câștigă din ce în ce mai bine va fi mai mare, cu atât și economia noastră va fi mai puternică.”, a susținut președintele PNL, Nicolae Ciucă, în cadrul Caravanei Antreprenoriale, eveniment inițiat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali.

Facebook Comments