Indiscreții de Vâlcea

0

Un nou „Athos românesc”
Pelerinii ortodocși vor avea o alternativă la „Athosul românesc” de la Frăsinei-Vâlcea. Patriarhia a anunțat că părinții athoniți români și credincioșii care frecventează comunitățile românești de la Sf. Munte Athos au inițiat construirea unei mănăstiri cu rânduială athonită pusă sub ocrotirea Sf. Domnitor Neagoe Basarab. Aceasta va fi situată la Vlădești, nu departe de ctitoria de la Curtea de Argeș a domnitorului, iar de Înviere va fi pusă piatra de temelie. Neagoe Vodă Basarab a fost ales ca ocrotitor pentru că a fost un rugător isihast și a marcat istoria, cultura și viața Bisericii Române, dar și pentru că a făcut donații și ctitorii numeroase la Sf. Munte Athos. Starețul noului așezământ este Ierom Cosma Giosanu de la Mănăstirea Sihăstria Neamț, potrivit basilica.ro.

Prea mare demagogie, prea slabe calmante!
Consilierii liberali din CL Râmnicu Vâlcea nu își ocupă locurile special rezervate pentru ședințe, ci preferă să se așeze pe cele destinate presei, cetățenilor și aparatului de specialitate al municipalității. Mesajul subliminal ar fi că ei se dau cu poporul și nu stau la masă cu corupții. Stimabililor, prea multă demagogie! Treceți la locurile dumneavoastră, acolo pe podium, să vă vadă întreaga localitate! Și să vă și audă, căci „din mijlocul poporului” nu se înțelege  mai nimic din ce spuneți în ședințele transmise live. Pe de altă parte, primarul Gutău ar trebui să ia calmante ceva mai puternice înainte de aceste ședințe. E clar, cele pe care le folosește nu dau rezultate.

Grea misie!
Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, compania  Faurecia caută 200 de oameni (150 de muncitori necalificaţi în industria confecţiilor şi 50 de operatori confecţioneri industriali îmbrăcăminte din ţesături) pentru fabrica din Budeşti. Grea misie, vâlcenii nu vor să se angajeze acolo din  cauza salariilor pe care le consideră mici. 

Facebook Comments