Ionuţ Stroe (PNL): „Raportul Frontex arată că România nu este rută de intrare a imigranţilor în Europa!“

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a declarat că, din rapoartele oficiale pe anul 2022 ale Frontex, Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă, reiese clar că România nu este rută de intrare a imigranţilor care ajung în ţările din Vest. Parlamentarul spune că Guvernul austriac trebuie să admită că a greşit în ceea ce priveşte votul împotriva aderării României la Spaţiul Schengen, iar UE şi Comisia Europeană trebuie să solicite urgent Austriei să îşi revizuiască poziţia.

0

„Explicaţiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară. Criza imigranţilor nu a fost provocată de România, sunt date oficiale. Trebuia şi trebuie să fim admişi imediat în Schengen pentru că avem o graniţă sigură şi de încredere pentru UE. Frontex arată, în raportul anual pentru 2022, că România NU este rută de intrare a imigranţilor în Europa. Aceştia au sosit prin „filiera balcanică”, în numere foarte mari, mai ales prin Serbia. 330.000 de persoane venite prin Balcanii de Vest. Nu prin România! Acestea sunt datele oficiale. Nu poţi să lucrezi cu cifre inventate şi care contrazic realitatea.
Guvernul austriac trebuie să admită că a greşit şi că România nu reprezintă o problemă. Pur şi simplu, e o minciună să continui să spui că România este o cale de intrare pentru imigraţia ilegală. Celelalte state din UE şi Comisia Europeană trebuie să solicite urgent Austriei să îşi revizuiască poziţia, care este şi una împotriva regulilor şi normelor europene“, a precizat deputatul PNL. El a mai adăugat că imigraţia ilegală a fost la un nivel ridicat în 2022 în UE, dar spune că România a fost veriga puternică, nu graniţa slabă. „România trebuie premiată pentru că a reuşit să apere graniţele, nu să fie sancţionată şi ţinută pe tuşă. Nu putem să mai acceptăm un astfel de tratament discriminatoriu pentru români, fără niciun temei“, a adăugat Ionuţ Stroe.

Facebook Comments