AMR, pe scena Festivalului de Interpretare „Privighetoarea de Aur”, din Republica Macedonia de Nord

Duminică, 13 noiembrie, în Macedonia, a avut loc ediţia a 52-a a Festivalului pentru Copii „Privighetoarea de Aur”. Şi în acest an, Asociaţia Macedonenilor din România (AMR) a fost reprezentată în festival de Georgiana Stancu, fiica deputatului Ionel Stancu.

0

După ce în 2021 Andreea Georgiana Stancu a participat pe scena festivalului cu o compoziţie proprie, textul şi muzica fiind scrise chiar de ea, special pentru acest eveniment deosebit, în acest an a interpretat o melodie celebră a festivalului, hit al anului 2007. Publicul prezent a aplaudat interpretarea de excepţie a Georgianei. Talentata membră AMR a fost felicitată pentru calităţile vocale deosebite şi pentru frumuseţea interpretării cântecelor macedonene. De asemenea, cu ocazia repetiţiilor şi a celor patru spectacole derulate în ziua festivalului, Georgiana Stancu a profitat de ocazie şi a legat noi prietenii cu membrii corului care au acompaniat-o, dar şi cu ceilalţi concurenţi. Aceste prietenii se arată a fi de durată, pentru că Georgiana intenţionează să mai participe şi la următoarele ediţii ale binecunoscutului festival pentru copii.

Spectacolul de gală s-a desfăşurat în data de 13 noiembrie, zi cu însemnătate istorică pentru macedoneni – Ziua eliberării oraşului Skopje de sub jugul fascist. Interpretarea micuţei macedonence a fost aplaudată şi de primarul oraşului Skopje – Danela Arsovska. Cu ocazia participării la festival, delegaţia AMR, în frunte cu deputatul Ionel Stancu, a avut o întâlnire de lucru la sediul Agenţiei pentru Emigrare din Republica Macedonia de Nord, unde au fost primiţi de directorul Slobodan Bliznakovski. Cu ocazia acestei vizite, deputatul Ionel Stancu a lansat tuturor colaboratorilor Asociaţiei Macedonenilor din România invitaţia de a participa la Ziua Limbii Macedonene, în România, care este sărbătorită pe 8 decembrie.

Facebook Comments