Ionuț Stroe (PNL): 15% trebuie să fie borna referitoare la mărirea pensiilor!

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat joi, după o ședință a Biroului Politic Național, că Nicolae Ciucă e mandatat să meargă în Coaliție și să discute cu partenerii de guvernare două variante prin care pensiile pot fi crescute în 2023 cu 15%.

0

„Au fost și există două propuneri concrete, care vizează creșterea de 15% propusă de PNL. Prima dintre ele vizează o creștere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca, gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze prin anumite beneficii suplimentare creștere a pensiilor. Cea de-a doua vizează o creștere universală a pensiilor cu 15%, urmând ca cele două să se discute în cadrul Coaliției, apoi să se aleagă soluția care e acum oportună și care e sustenabilă bugetar”, a explicat Stroe, care a ținut să sublinieze că borna referitoare la mărirea pensiilor trebuie să fie 15%. 

De menționat că, recent, liderul PSD, Marcel Ciolacu spunea că s-a ajuns la un acord în Coaliție pentru ca mărirea pensiilor să fie mai consistentă față de estimările inițiale ale PSD, care era de 10-11%. Ulterior, el și-a nuanțat puțin declarația, afirmând că, împreună cu ministrul de Finanţe, s-a decis ca „anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15 procente, dar asta nu înseamnă că noi vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15 procente, la fel la toată lumea“.

Facebook Comments