Sport flux. Rădoi, la şapte puncte de lider

0

Fostul „secund”, subordonat da capo

Duminică, pe „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova – FCSB: 2-1 (1-1). Scorul a fost deschis de Bogdan Mitrea (’32), dintr-un penalti provocat de un fault al lui Tamm asupra lui Markovic. Egalarea a survenit în min.45+6 la o ciocnire în careul Universităţii între Bancu şi Compagno, tot italianul transformând lovitura de pedeapsă. FCSB este însă o echipă care nu se lasă când adversarul îi pune probleme. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 66, când Olaru a înscris în proprie poartă.
Nicolae Dică, „secundul” de la naţională al lui Mirel Rădoi, stă şi cugetă asupra sa şi a echipei de pe locul 14 din 16 combatante: „Să dai afară un om care vine şi califică echipa şi îţi aduce 6-7 milioane de euro?”. Universitatea a urcat pe 5, cu 7 puncte, la tot atâtea de Farul şi Rapid, situate pe primele poziţii, cu câte 14 puncte. Rădoi a trimis în teren o formulă tocmai potrivită pentru a-şi pune la respect fostul colaborator cu pretenţii: Lazar – Papp, Raul Silva, Mitrea – Vătăjelu, Al. Creţu, Screciu (’90 Câmpanu), Ed. Florescu (’54 Căpăţână), Bancu – Nistor (’90 Mateiu) – Markovic (’77 Roguljic). 

Handbal de gală în sala „Traian”

Runda a 5-a din Liga Florilor programează joi, 22 septembrie, în sala ”Traian” din Rm. Vâlcea, un meci stelar: SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti. Vâlcencele se află în campionat pe locul 3, în timp ce „tigroaicele” sunt poziţionate pe 2, cu un golaveraj superior, iar în grupele Champions League acestea au câştigat en fanfare duelul din deplasare cu Brest Bretagne: 33-26 (17-13). Campioana Rapid a terminat acasă 32-32 (16-21) cu Metz, după o excelentă repriză secundă, iar în Liga Florilor se află pe locul 7, înaintea echipei SCM Craiova, cu 6 puncte. În perioada 26 septembrie – 1 octombrie, la Bistriţa, se va desfăşura cea de-a 52-a ediţie a Trofeului Carpaţi la handbal feminin. Alături de naţionala României, preluată de Florentin Pera, se vor mai bate pentru trofeu Austria, Serbia şi Spania. Un bun prilej pentru evaluarea stadiului de pregătire în vederea Campionatului European programat în perioada 4-20 noiembrie. (V.D.)

Facebook Comments