Exclusiv: MApN-ul recunoaşte că s-a predat de frică să nu moară cu dreptate-n mână!

0

În încercarea noastră de a lămuri misterul tranzacţiei judiciare încheiată între Ministerul Apărării Naţionale şi LIDL România, am adresat un set de întrebări Biroului de Presă al ministerului în urmă cu zece zile. Deşi la vremea respectivă nu era nimic cert în ceea ce priveşte acest contract de tranzacţie judiciară, doar afirmaţii şi amânări în instanţele de judecată, am considerat necesar ca instituţia publică implicată, MApN-ul, să facă lumină în această nebuloasă imobiliară şi să explice contribuabilului român, din a-i cărui bani se întreţine, de ce este necesar să cedeze în faţa investitorului germam care, în mod ilegal, după cum au precizat chiar juriştii instituţiei, construieşte un centru logistic la Cârcea. Astăzi am primit răspunsul, unul care, în mare parte, nu răspunde la întrebările legitime pe care le-am adresat acestei instituţii publice. Redăm mai jos corespondenţa purtată cu MApN-ul, cu menţiunea că în numărul viitor al Indiscret în Oltenia vom reveni cu un amplu comentariu pe marginea acestui răspuns.

Întrebări adresate Ministerului Apărării Naţionale:

„1. În ce constă oferta MApN/LIDL de conciliere în baza căreia se tot amână procesul care are drept obiect sistarea lucrărilor la obiectivul Lidl din vecinătatea radarului amplasat pe raza comunei Cârcea?

2. Care sunt motivele pentru care Ministerul este dispus să găsească o soluţie de compromis în cazul construcţiei ilegale a Centrului Logistic, în condiţiile în care există dovezi clare cu privire la ilegalitatea emiterii autorizaţiei de construcţie?

3. Oferta a fost înaintată de către investitorul privat sau de către Minister?

4. Având în vedere că radarul aflat în proprietatea dumneavoastră, model AN/FPS-117, este integrat în sistemul de apărare antiaeriană al României şi face parte din sistemele care deservesc NATO, există o discuție/negociere cu partenerii României în Alianţă cu privire la acest compromis?

5. Având în vedere că, din punct de vedere cronologic, ministerul s-a sesizat mult după ce au fost demarate lucrările la Centrul Logistic, a existat/există o anchetă internă care să vizeze responsabilii pentru lentoarea reacţiei ministerului?

6. Au existat presiuni din partea vreunei entități juridice cu privire la găsirea şi urgentarea aplicării unui compromis?“

Răspuns Ministerul Apărării Naţionale:

Facebook Comments