Premierul Ciucă vorbeşte despre creşterea pensilor şi salariilor în 2023. Liderul PSD vrea ca discuţia să plece de la cel puţin 10% pentru pensii şi un salariu minim de 3.000 de lei

Liderii coaliţiei PNL-PSD se pare că au ajuns la un acord privind creşterea pensiilor începând cu anul 2023. Singura necunoscută rămâne care va fi procentul majorării, Marcel Ciolacu susţinând că discuţia trebuie să pornească de la 10%. Totodată, cei doi par să susţină şi majorarea salariului minim brut, care ar putea trece de 3.000.

0

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri că există voința politică din partea coaliției de guvernare să fie crescute salariul minim și pensia în 2023. „Există posibilitatea ca, începând cu anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023. Este cât se poate de posibil. Există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cu o zi înainte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că pensiile trebuie mărite pentru toată lumea, indiferent de valoarea pensiei, iar majorarea trebuie să pornească de la 10%. „Am spus, nu e prima oară, trebuie să plecăm de la 10%. Categoric. Când mărim pensiile, mărim la toată lumea, și la cei care au pensii mai mici, și la cei care au pensii mai mari. Părerea mea e că trebuie găsită calea, cum am găsit când am intrat la guvernare acel program pe care l-am lucrat împreună cu doamna Olguța Vasilescu, în care la anumite zone, la peste trei milioane și jumătate de pensionari, am venit și cu acele ajutoare pe o perioadă, mai ales perioada de iarnă, și se vede cât de bine au venit”, a spus Ciolacu, aflat într-o vizită la Craiova. Totodată, el a afirmat este nevoie și de creșterea salariului minim brut la 3.000 de lei.

Facebook Comments