După lupte „seculare”, vine marea inaugurare la investiţia Consiliului Judeţean Dolj
Deschidere cu lăutari la Centrul Brâncuşi

Autorităţile judeţene se pregătesc să inaugureze Centrul Internaţional Brâncuşi, prisma de câteva milioane de euro realizată în curtea Muzeului de Artă din Craiova după planurile arhitectului Dorin Ştefan. După aproape cinci ani de aşteptare, doi constructori şi şase milioane de euro investite, noul spaţiu muzeal va fi deschis publicului pe 15 septembrie, CJ Dolj punând la bătaie sume importante pentru buna desfăşurare a evenimentului.

0

Administraţia judeţeană a bătut în cuie data de inaugurare a centrului Brâncuşi în momentul în care a demarat formalităţile pentru organizarea festivităţilor prilejuite de inaugurarea Centrului Brâncuşi, lansând în acest sens o procedură de achiziţie publică.

Peste 250.000 de lei pentru lansarea la apă a „Oului lui Brâncuşi”

Mai-marii judeţului au optat pentru o procedură simplificată, cu unic criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut, pentru „servicii organizare festivitate de inaugurare a Centrului Internaţional Brâncuşi”. Suma alocată este una respectabilă, administraţia judeţeană evaluând contractul la nu mai puţin de 259.034 de lei, fără TVA, pentru servicii împărţite în trei loturi distincte: organizarea evenimentului în sine, servicii de promovare TV şi online, precum şi servicii de realizare şi proiectare videomapping pe faţada muzeului de artă. „Contractul are ca scop achiziţia de «Servicii organizare festivitate de inaugurare a Centrului Internaţional Brâncuşi». În data de 15 septembrie 2022, Consiliul Judeţean Dolj, în colaborare cu Muzeul de Artă Craiova, va inaugura Centrul Internaţional Constantin Brâncuşi, printr-un eveniment cultural de anvergură naţională şi internaţională. Evenimentul se va organiza în curtea interioară a Muzeului de Artă Craiova, în proximitatea Centrului Internaţional Constantin Brâncuşi. Procedura de achiziţie de servicii de organizare a festivităţii de inaugurare a Centrului Internaţional Brâncuşi este defalcată în 3 loturi, astfel: Lotul 1 – Achiziţie servicii organizare eveniment de inaugurare a Centrului Internaţional Constantin Brâncuşi prin intermediul unei firme specializate; valoare estimată: 100.000 lei fără TVA: Lotul 2 – Servicii de promovare eveniment în presa naţională prin intermediul unei agenţii de presă; valoare estimată: 84.034 lei fără TVA Lotul 3 – Servicii de realizare şi proiecţie video mapping; valoare estimată: 75.000 lei fără TVA”, se arată în anunţul postat de reprezentanţii CJ Dolj în sistemul electronic de achiziţii publice.

Tudor Gheorghe, la inaugurarea Centrului Brâncuşi

Potrivit caietului de sarcini, la evenimentul din curtea Muzeului de Artă din Craiova vor fi prezenţi nu mai puţin de 200 de invitaţi din ţară şi străinătate, pentru fiecare dintre aceştia firma care îşi va adjudeca contractul urmând să pună la dispoziţie invitaţii, pliante de promovare şi seturi de protocol. Reprezentanţii CJ Dolj au şi cerinţe specifice cu privire la serviciile contractate, solicitând publireportaje prezentate în jurnalele de ştiri primelor două televiziuni naţionale, cu transmisie HD şi filmări de înaltă fidelitate realizate inclusiv cu drone. Evenimentul inaugural ar urma să se desfăşoare pe parcursul a două ore şi va conţine, pe lângă discursuri, şi un moment artistic. Acesta va fi reprezentat de un concert al maestrului Tudor Gheorghe, acompaniat de orchestra Filarmonicii Oltenia, după cum se arată în caietul de sarcini.

Contractul pentru Centrul Brâncuși a fost semnat în anul 2017

Lansat pe piaţă cu mai bine de un cincinal în urmă, proiectul Centrului Brâncuşi a avut parte de destule peripeţii. Contractul de lucrări a fost semnat de CJ, la finele lui 2017, cu un consorţiu de două firme italiene, proiectul având o durată de realizare estimată iniţial la 12 luni. Consorţiul cu pricina a fost scos din schemă, ulterior, pentru întârzieri nepermise în realizarea lucrărilor, acestea fiind finalizate de o altă firmă, după ce CJ a realizat contractul iniţial.

Facebook Comments