Vâlcea: Primarul din Orlești a demisionat din funcție, soția sa a devenit viceprimar și va candida la alegerile viitoare

Condamnat printr-o sentință nedefinitivă la 4 ani de închisoare cu executare pentru un accident rutier, primarul din Orlești, Constantin Cîrstina, a demisionat recent din funcție, după ce suferit și un preinfarct.

0

 În ședința de Consiliu Local din această lună, viceprimarul (PNL) Gheorghe Popescu a  primit  atribițiile  de primar iar soția  primarului demisionar,  Daniela Cîrstina, care intrase în Consiliul Local în luna martie a.c, a fost aleasă consilier cu atribuții de viceprimar. Gheorghe Folea, responsabil zonal PNL, a declarat că partidul o pregătește pe Daniela Cîrstina  pentru candidatura la funcția de primar la alegerile viitoare. Acesta este cadru didactic în comuna Ionești.

PSD-iștii, campioni la transmiterea postului de primar în familie

De-a lungul timpului, mai mulți primari vâlceni  care au avut probleme cu legea au reușit să păstreze postul în familie.  Primăriță la Slătioara la este Daniela Romcescu, soția fostului primar Sorin Romcescu (PSD). Acesta a fost demis din funcţie după ce a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate şi a pierdut în instanţă orice cale de atac în procesul cu această instituţie.  O situație similară de incompatibilitate a primarului a existat și în comuna Scundu. După demiterea din postul de primar a lui Gheorghe Blejan(PSD), fiul acestuia, Mihăiță Blejan, a fost numit viceprimar cu atribuții de primar, iar la alegerile parțiale din 2021 a  fost ales primar. De asemenea între 2016-2020, primar al Comunei Sutești a fost Carmen Lixandru, fiica fostului edil  social-democrat Ion Stănescu, cel care își  pierduse mandatul în urma unei condamnări pentru infracțiuni de corupție.

Facebook Comments