Deputatul Ionuţ Stroe (PNL): „Trebuie să vorbim mai mult despre investiţii şi mai puţin despre noi taxe!”

Deşi, la nivelul coaliţiei de guvernare, se vorbeşte tot mai des în aceste zile despre o suprataxare a marilor companii, deputaul PNL Ionuţ Stroe susţine că o astfel de măsură ar duce la preţuri mari şi la o inflaţie mai mare. Liberalul susţine că ar trebui să se vorbească mai mult despre investiţii şi mai puţin despre noi taxe.

0

„Mai multe taxe în plus înseamnă mai multă sărăcie pentru fiecare dintre noi. O suprataxare ar duce la preţuri mari, pentru că în economia reală firmele trebuie să scoată banii aceia de undeva. Nu cred că o astfel de taxă are vreun sens şi în final probabil se va renunţa la idee. Prin suprataxare, statul ar ajunge de fapt tot la portofelul tău, al meu, al tuturor. Ar creşte presiunea pe care fiecare o suportăm din inflaţie. Şi nu ne permitem asta. Sunt sigur că experimentele ratate din trecut au fost o lecţie pe care să n-o mai repetăm.
Nu e cazul să demonizăm pe cineva. Prin criză trebuie să trecem toţi, împreună. Şi firmele, la fel ca oamenii de rând, trec prin probleme multiple. Inflaţia a ajuns şi la ele şi a le suprataxa acum înseamnă să le luăm oxigenul, să le frânăm, să le tragem pe dreapta sau să le oprim din dezvoltare şi investiţii. Sunt liberal, însă toate lucrurile astea sunt dincolo de ideologie – sunt lucruri din viaţa reală, cu oameni reali, cu afaceri reale şi cu oameni ca noi“, susţine Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL mai spune că firmele au nevoie de predictibilitate şi stabilitate, în special în astfel de momente de criză, în vreme ce şocurile fiscale pot crea probleme şi mai mari. „Suntem şi rămânem alături de întreprinderile mici şi mijlocii. Vrem să le promovăm şi să investim cât mai mult în mediul de afaceri. Trebuie să vorbim mai mult despre investiţii şi mai puţin despre noi taxe. 400 de milioane de euro merg în sprijinul IMM-urilor afectate de pandemie. Banii ajung pentru 5.200 de întreprinderi mici şi mijlocii. Măsura a fost decisă în şedinţa de Guvern şi include acordarea de granturi pentru investiţii necesare capacităţilor de prestare de servicii şi pentru investiţii ce vor merge în retehnologizare.
Ştim că mediul de afaceri stă ca pe ghimpi în aceste zile când se discută despre modificări fiscale. Ştim şi că mediul de business preţuieşte predictibilitatea şi stabilitatea. De aceea, PNL va fi un garant că nu se va modifica nici cota unică de impozitare şi nici nu vom supraimpozita companiile. În criză, şocurile fiscale pot dăuna grav şi pot crea o furtună şi mai mare“, este de părere parlamentarul doljean.

Ionuţ Stroe a adăugat că, prin măsurile adoptate de Guvernul condus de Nicolae Ciucă, legat de granturile IMM, se dovedeşte că PNL va susţine mereu companiile care generează locuri de muncă şi care dezvoltă economia.

Facebook Comments