Claudia Banu – precizări despre proiectul legislativ care obligă toţi producătorii şi comercianţii de produse agricole să raporteze lunar stocurile către stat

Un proiect important a fost votat recent, mai exact propunerea privind reglementarea modalităţii de raportare a stocurilor la produsele agricole, a anunţat senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu. Ea a subliniat că acesta este o măsură de a preveni un eventual dezechilibru între cerere şi ofertă.

0

„Au fost multe discuţii despre oportunitatea acestui proiect, dar de la început doresc să precizez că este doar o măsură de siguranţă pe care statul român o ia, preventiv. Mai mult, pe baza acestei statistici de evidenţă a stocurilor de produse agricole centralizate se vor stabili noi politici publice de subvenţionare în sectorul agroalimentar.
Pentru reducerea impactului negativ asupra securităţii alimentare în timpul unei situaţii de criză, proiectul stabileşte o raportare a stocurilor la produsele agricole de către producătorii agricoli la nivel naţional. Astfel, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale dezvoltă un sistem informatic de colectare a datelor statistice raportate de agenţii economici din sectorul agroalimentar, ale cărui date sunt transmise de către agenţii economici agricoli prin intermediul direcţiilor agricole din ţară.
Este un proiect binevenit, mai ales că lipsa unor informaţii privind cantităţile de produse agricole existente pe teritoriul României ar putea conduce la un dezechilibru între cerere şi ofertă. Informaţii despre proiect:
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24228.
Senatul este prima cameră sesizată”, conform Claudiei Banu.

Facebook Comments