Zilele Craiovei, sărbătoare pentru toate vârstele

Craiova intră în atmosferă de sărbătoare! De vineri, 27 mai şi până miercuri, 1 iunie 2022, craiovenii sunt invitaţi să participe la cea de-a XXV-a ediţie a Zilelor Municipiului Craiova. Concerte cu mari artişti, Food Truck Festival, ExpoFlora, târguri de hand-made, ateliere interactive, expoziţii şi competiţii sportive sunt pregătite de Primăria Craiova, cu ajutorul instituţiilor partenere, pe toată perioada evenimentului, în Piaţa Mihai Viteazul, Centrul Vechi, în Piaţa William Shakespeare (esplanada teatrului), pe stadionul de atletism sau în Parcul Romanescu.

0

Ansamblul „Maria Tănase“, Horia Brenciu şi Feli deschid seara de vineri cu un spectacol inedit de muzică interbelică şi reinterpretări din folclorul românesc. Delia, Proconsul şi Byron, Overbeat şi Army Dancers vor încinge atmosfera din Piaţa Mihai Viteazul sâmbătă, 28 mai, de la ora 18:30! Iar duminică, de la ora 19:00, sunt programaţi să urce pe scena din centru Carla’s Dreams, DJ Project, Nicole Cherry şi No Antidote.

Iubitorii de flori vor avea o expoziţie cu vânzare pe strada Theodor Aman, iar Centrul Vechi va deveni o galerie de artă imensă în aer liber pentru expoziţii de pictură, de fotografie şi diverse activităţi pentru tineri. Piaţa Mihai Viteazul, părculeţul de la Mercur şi strada A.I. Cuza vor fi destinate muzicii bune şi foodtruck-urilor, gata să ofere craiovenilor experienţe gastronomice de senzaţie.

Cele mai frumoase produse hand-made, lucrate cu migală şi talent, vor fi expuse pe esplanada Teatrului Naţional Marin Sorescu, unde copiii pot participa la inedite ateliere interactive, dar şi în zona Doljeana, pe Calea Unirii. Teatrul Colibri îşi aşteaptă prietenii pe esplanada din faţa sediului instituţiei, iar împătimiţilor de cai-putere le va fi foarte greu să decidă ce maşini sunt mai frumoase pe strada A.I. Cuza – cele din vremurile noastre, de la Salonul Auto, sau maşinile retro, de colecţie.

Dar cea mai importantă zi pentru copii va fi miercuri, 1 iunie, când sunt aşteptaţi cu toţii să participe la spectacole de muzică şi dans, ateliere interactive şi concursuri sportive, programate de dimineaţa până seara în zona centrală – Piaţa Fraţii Buzeşti, strada A.I. Cuza, pe esplanada teatrului, în Piaţa Mihai Viteazul, în parcul Nicolae Romanescu şi pe stadionul de atletism.

Vino la Zilele Craiovei şi bucură-te de marea sărbătoare!

Facebook Comments