Românii, invitaţi să-şi facă cea de-a patra doză de vaccin anti-Covid. Musai cu Pfizer

Autorităţile informează că, începând de săptămâna viitoare, românii care doresc pot să-şi facă cea de-a patra doză de vaccin împotriva Covid 19. Conform anunţului făcut de secretarul de stat Andrei Baciu, pot merge la centrele de vaccinare doar persoanele peste 18 ani care înregistrează cel puţin patru luni de la doza booster.

0

„Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.
Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital“, a scris, pe pagina sa de socializare, Andrei Baciu.

Mai multe ţări din lume au început să administreze doza a patra de vaccin, mai ales în contextul în care în foarte multe regiuni de pe glob au înregistrat creşteri ale numărului de cazuri de îmbolnăviri, iar autorităţile de peste Ocean avertizează că ne-am putea confrunta cu noi valuri în toamna acestui an.  

Facebook Comments