Olt: Încep lucrările de reabilitare la drumul Alexandria – Craiova, la 10 ani după ce au fost abandonate de fostul constructor

Lucrările de reabilitare a DN6 Alexandria - Craiova, în zonele Stoeneşti şi Dăneasa, abandonate în urmă cu un deceniu, vor fi reluate, după ce, la începutul săptămânii, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar amplasamentul a fost predat constructorului.

0

Antreprenorul va reabilita cu prioritate podul de la Stoeneşti şi pasajele peste calea ferată de la Stoeneşti şi Caracal, au declarat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, citați de Agerpres.ro. „Astăzi (luni – 2 mai) a fost emis Ordinul de Începere şi predat amplasamentul pentru DN 6, între km 132+435-185+230, între localităţile Mihăieşti şi Drăghiceni, în vederea realizării proiectului «Reabilitare DN6, Alexandria-Craiova, lot 2: 132+435-185+230-Relicitare» între CNAIR în calitate de Beneficiar şi Ozaltin Inşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi, în calitate de Antreprenor. Beneficiarul a solicitat începerea, cu prioritate, a execuţiei lucrărilor la obiectivele aflate într-o stare avansată de degradare: pod Stoeneşti; pasaj peste CF la Stoeneşti; pasaj peste CF la Dăneasa“, a informat CNAIR.

Constructorul a început lucrările pentru organizarea de şantier şi o staţie de asfalt şi urmează să aducă în zonă personalul şi toate utilajele necesare pentru execuţia proiectului, care are o durată de 18 luni. Proiectul, în valoare de 258 de milioane lei, bani care provin din fonduri europene nerambursabile, prevede reabilitarea a 53 de kilometri din DN 6 (Alexandria – Craiova), contractul de execuţie a lucrărilor fiind semnat în luna martie.
Lucrările pentru reabilitarea DN6, lotul 2, pe o lungime de circa 53 de kilometri, au început în 2011 şi au fost abandonate în 2012, la acel moment contractul de execuţie fiind semnat cu asocierea Romstrade – Ezentis – Euroconstruct Trading 98 SRL.

Facebook Comments