Deputatul Ionuţ Stroe (PNL): Am depăşit momentele rivalităţilor politice şi asigurăm o guvernare responsabilă şi serioasă

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că liberalii şi social-democraţii au trecut de perioada tensiunilor şi rivalităţilor şi spune că actuala coaliţie asigură o guvernare responsabilă şi serioasă. Mai mult, el crede că există şanse mari ca înţelegerea dintre PNL şi PSD să meargă mai departe şi după 2024.

0

Întrebat despre cum decurg lucrurile în sânul coaliţiei, parlamentarul doljean a precizat că PNL şi PSD colaborează bine, fiind de părere că foştii adversari politici au depăşit momentul tensiunilor. „Nu sunt probleme în funcţionarea acestei coaliţii. Din contră, pot spune că există o mulţumire din partea ambelor partide de această formulă politică aleasă, care vă asigur că funcţionează. Există în acest moment stabilitate politică, lucru pe care ni l-am dorit cu toţii tocmai pentru a traversa această perioadă extrem de dificilă. Există în momentul de faţă o înţelegere şi o agendă bine definită pe care o respectăm în egală măsură. Există şi foarte multe proiecte concrete majore pe care le putem pune în aplicare. Vorbim despre trei pachete de măsuri sociale şi economice. Din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă există o foarte bună colaborare şi nu cred că ar mai fi dispute politice. Noi am părăsit perioada aceea când erau mici tensiuni sau rivalităţi. Acum vorbim despre un mod foarte responsabil de a duce această guvernare mai departe. (…) Cred că am depăşit momentele rivalităţilor politice, chiar dacă suntem două partide diametral opuse. Asigurăm o guvernare responsabilă şi serioasă“, a declarat, într-o intervenţie la interviurile adevărul.ro, Ionuţ Stroe. El a precizat că anul 2023 va fi anul rotaţiei, iar liberalii vor respecta acest angajament, adăugând că, dacă va exista înţelegere între partenerii coaliţiei, nu vede de ce PNL şi PSD nu ar putea merge în această formulă chiar până în anul 2028.
În plus, deputatul spune că actuala guvernare are o listă de priorităţi şi proiecte care sunt sau urmează a fi implementate, dând exemplu legea offshore, despre care spune că va fi adoptată în următoarea lună. „Legea offshore parcurge etapele adoptării în Parlament într-un ritm alert. Sper ca până la data de 1 iunie să fie promulgată. (…) Este o lege extrem de importantă, mai ales în contextul actual, care ne duce către independenţa energetică şi ne protejează de variaţiile de preţ de pe bursele internaţionale“, a punctat liberalul.

Ciucă, în poll-position pentru Cotroceni

Referitor la posibila candidatură a lui Nicolae Ciucă la funcţia de preşedinte al României din partea PNL, deputatul Ionuţ Stroe a spus că premierul Ciucă poate avea un impact serios la prezidenţiale deoarece oferă un alt model de lider politic. „Preocuparea noastră în momentul de faţă este 100% guvernarea. Dar trebuie să recunoaştem că orice premier de succes are şanse la prezidenţiale. Important pentru noi este ca PNL să aibă acest succes la guvernare. Restul cred că vor veni de la sine. Cred că în următorii doi ani Nicolae Ciucă poate să realizeze un lucru foarte important pentru politica românească. El oferă deja un model aparte, un model de lider altfel. Este complet diferit faţă de cei care au fost până acum. Preferă un mod mult mai riguros, serios, cumpătat, aplicat. Latura lui politică în acest moment este pusă în umbra seriozităţii şi responsabilităţii cu care vrea să conducă acest Guvern. Cel mai important lucru sunt rezultatele cu care a venit la guvernare. Eu cred că premierul Ciucă poate avea un impact serios la prezidenţiale”, a declarat Stroe. Deputatul a mai precizat că, odată cu schimbarea făcută la Congresul din urmă cu nici o lună, PNL trece de la „o politică destul de arţăgoasă la o guvernare mult mai eficientă şi mult mai serioasă“.

Facebook Comments