Indiscreții de Vâlcea

0

Cocoşul de Hurez: mai moare un act cultural?

Se zvoneşte că există discuţii în privinţa desfiinţării  în acest an a tradiţionalului   Concurs de creaţie  din cadrul Târgului ceramicii populare româneşti „Cocoşul de Hurez”. Tocmai când va avea loc ediţia jubiliară!  Ar fi o sfidare impardonabilă  la adresa actului cultural în domeniu. Impardonabilă!

Nărav vechi în biserică nouă

Pe 1 mai a avut loc slujba de sfinţire a Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din Ocnele Mari.  În „bunul” nărav românesc, primarul din localitate, Remus Sasu, a încercat să se bage în seamă cu un discurs, deşi nu avusese niciun merit în reconstrucţia bisericii. Nici el şi nici o bună parte dintre cei care ţineau primul  rând. Cineva i-a tăiat însă elanul. 

Moment atipic la sărbătoarea CJ Vâlcea

Sărbătorirea celor 30 de ani de existenţă post-decembristă a Consiliului Judeţean Vâlcea, din 29 aprilie, a avut şi un moment atipic. Arhiepiscopia Râmnicului a fost uşor apostrofată într-un discurs, fiindcă  şi-a delegat un simplu consilier care să participe la eveniment. Însă orice s-ar spune, locul arhiepiscopului, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, nu putea fi decât în biserică, alături de enoriaşi. 

Facebook Comments