Deputatul Ştefan Stoica (PNL): „Încep lucrările la Centura de Sud a Craiovei. Ducem la bun sfârșit o promisiune de transport de calitate, durabil și eficient!“

După o aşteptare extrem de lungă, centura de Sud a municipiului Craiova intră în faza de execuţie, marţi fiind semnat ordinul începere a lucrărilor, care ar trebui finalizate în mai puţin de un an şi jumătate. Cei 10 kilometri de drum ar urma să ofere şoferilor care vin dinspre Calafat o rută rapidă către Drumul Expres, fără a mai fi nevoiţi să traverseze oraşul.

0
Ștefan Stoica - președintele PNL Dolj

„Astăzi am făcut un pas important pentru infrastructura din zona municipiului Craiova. Am asigurat anteprenorul că DRDP Craiova o să îi fie, pe durata implementării acestui proiect, un partener onest și o să îl sprijine, atâta timp cât acesta va înțelege că infrastructura rutieră din România nu mai suportă nicio secundă de întârziere“, a declarat directorul regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț (foto).

La rândul său, preşedintele PNL Dolj, deputatul Ştefan Stoica, a precizat că viitoarea centură de Sud reprezintă drum vital pentru conectarea a trei șosele naționale. „Încep lucrările la Centura de Sud a Craiovei! Prin noua investiție, conectăm trei drumuri naționale! Continuăm proiectele de infrastructură rutieră pentru modernizarea Olteniei! Astăzi am dat startul lucrărilor la Centura de Sud a Craiovei, un drum vital pentru conectarea a trei șosele naționale și care va reduce considerabil traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet și Drobeta-Turnu Severin înspre Caracal – Alexandria – București, trafic ce acum se desfășoară prin Craiova. Sunt 10 kilometri importanți, care acoperă tranzitul prin sudul municipiului la mică distanţă de fabrica Ford, iar prin nodul de la Cârcea şi DN 65 F se asigură legătura cu DN 65 Craiova – Piteşti şi viitorul Drum Expres Craiova – Pitești.
Reușim astfel să ducem la bun sfârșit o promisiune de transport de calitate, durabil și eficient!“, a postat, pe pagina sa de facebook, liderul liberal.

Conform proiectului, pe noul drum vor fi construite două parcări, două pasaje peste calea ferată, un pod peste canalul de ape uzate, două intersecții giratorii la nivel cu DN 55 și DN 56, dar și o bretea de acces pentru legătura cu DN 6, în sensul giratoriu existent.
Centura de ocolire Sud Craiova are o valoare de peste 133 milioane de lei, fără TVA și ar urma să fie fi gata în 15 luni.

Facebook Comments