Dezlegare la gunoi

EcoDolj a mai câştigat o bătălie cu EcoSud în războiul staţiilor de sortare şi compost de la Mofleni. EcoSud, în schimb, îi trimite portăreii pe cap.

0

Ultima rundă derulată în faţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost tranşată în favoarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, printr-o decizie emisă în data de 6 aprilie.
Reamintim că este a doua contestaţie depusă de cei de la EcoSud, firma care administrează depozitul ecologic de la Mofleni, vecin cu staţiile de sortare şi compost realizate de administraţia judeţeană prin masterplanul de deşeuri. Capetele de cerere din contestaţia EcoSud au fost considerate lipsite de interes ori inadmisibile de completul CNSC. „În temeiul art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, admite excepţiile lipsei de interes şi inadmisibilităţii, invocate de către ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ DE GESTIONARE A DEŞEURILOR «ECODOLJ», în calitate de autoritate contractantă şi respinge contestaţia ECOSUD SA, după cum urmează: – ca lipsite de interes, capetele de cerere principale 1, 2 şi 3 din petitul contestaţiei, privind anularea raportului procedurii nr. 750/14.03.2022, a actelor subsecvente şi reevaluarea ofertei desemnată câştigătoare; – ca inadmisibile, capetele de cerere principale 4 şi 5 privind constatarea caracterului nejustificat al refuzului autorităţii contractante de a comunica actele emise în faza de reevaluare şi repunerea în termenul de motivare completă a contestaţiei. În temeiul art. 26 alin. (9) din lege, respinge, ca nefondată, cererea de obligare a contestatoarei la plata cheltuielilor de judecată solicitate de autoritatea contractantă. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi, în conformitate cu dispoziţiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016. Împotriva prezentei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părţile cauzei, respectiv de la data luării la cunoştinţă de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016”, se arată în decizia Nr. 726 / C2 / 774 a CNSC.

EcoDolj, executată silit?

Licitaţia, demarată de Adi EcoDolj încă din 2019 pentru concesionarea staţiilor de sortare a deşeurilor reciclabile şi de compost de la Mofleni, a fost atribuită în urmă cu o lună către concurenţii cei de la EcoSud, respectiv Iridex, singura firmă rămasă în cursă după ce oferta EcoSud fusese declarată neconformă. La această oră, chiar şi cu finalizarea contestaţiei, EcoDolj nu va purcede la semnarea contractului de concesiune, autorităţile judeţene aşteptând să vadă dacă nu cumva vor avea de-a face cu un nou proces în instanţă cu ofertantul nemulţumit. Între timp însă, nu se poate spune că seria de contestaţii şi procese a răcit definitiv relaţiile dintre cele două părţi. EcoDolj şi EcoSud comunică în special prin intermediul executorilor judecătoreşti în ultima perioadă. EcoSud s-a adresat la sfârşitul lunii trecute Tribunalului Dolj, prin intermediul unui birou de executori cu o cerere de încuviinţare a executării silite a ADI EcoDolj. Primul termen este stabilit la începutul lunii mai.

Facebook Comments