Olt: 33 de fermieri vor primi subvenţia de 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu usturoi

Un număr de 33 de fermieri din judeţul Olt s-au înscris deja în programul de susţinere a producţiei de usturoi, suprafaţa cultivată fiind de 36 de hectare. Subvenţia acordată pentru cultivarea usturoiului este de 3.000 de euro la hectar, autorităţile încercând astfel să impulsioneze fermierii să cultive suprafeţe mai mari şi astfel România să fie nevoită să importe cantităţi mai mici de usturoi decât până acum.

0

„Numărul fermierilor care se vor înscrie în programul pentru usturoi va fi mai mare, la fel şi suprafaţa cultivată, deoarece cultivatorii au timp să se înscrie până pe 16 mai. Anul trecut s-au înscris în program 140 de fermieri, acum doi ani au fost peste 200 de înscrieri, sigur vor fi mai multe înscrieri decât cele înregistrate la această dată“, a spus directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie, citată de Agerpres.ro.
Cultivatorii din judeţul Olt au produs şi vândut anul trecut peste 300 de tone de usturoi, conform documentelor de valorificare depuse în vederea obţinerii ajutorului de minimis.

Fermierii înscrişi în programul pentru susţinerea producţiei de usturoi pot primi un sprijin financiar de 3.000 de euro pe hectar, iar producţia minimă este de 3 kilograme pentru 10 metri pătraţi. 
În acest an, pentru susţinerea cultivării usturoiului, alocarea bugetară este de 22,2 milioane de lei.

Facebook Comments