Percheziții într-un dosar de contrabandă și cămătărie la mai multe adrese din Gorj și Mehedinți

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectuat miercuri - 6 aprilie mai multe percheziții în județele Gorj și Mehedinți într-un dosar care viza un grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu țigări, dar și activități de cămătărie și trafic de droguri.

0

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, a fost constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun. Grupul infracțional organizat a acționat pe raza mai multor localităţi din judeţele Gorj şi Mehedinţi. Astfel, la intervale regulate de timp, liderul grupului se deplasa în municipiul Petroşani și în alte localităţi, din judeţele învecinate, în vederea aprovizionării cu ţigarete de contrabandă, pe care, ulterior, le transporta, depozita şi distribuia, prin intermediul persoanelor din grupul infracţional organizat.
Pentru se asigura că activitatea infracţională desfăşurată nu va fi descoperită, liderul grupului a schimbat, în mod frecvent, autoturismele pe care le folosea pentru transportul ţigaretelor şi a utilizat un limbaj codificat în comunicarea realizată prin intermediul diferitelor aplicaţii de tip chat.
De asemenea, s-a mai reținut că liderul grupului infracțional organizat a împrumutat, ca îndeletnicire, 7 persoane vătămate cu sume de bani, percepând dobânzi considerabile“, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au fost descoperite aproximativ 38.950 de ţigarete netimbrate, 20 de telefoane mobile, 12 pliculeţe cu fragmente vegetale, patru grindere, un pistol cu glonţ, de calibru de 9 mm, un pistol cu aer comprimat, un cântar de precizie și suma de 4.050 de lei.
Totodată, 35 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost duse la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj pentru audierii.

Facebook Comments