Târgu Jiu va avea încă 15 troleibuze noi de anul viitor

Solaris va livra 15 troleibuze Trollino 12 destinate transportului public din municipiul Târgu Jiu, după ce compania poloneză a câştigat un contract de peste 37 de milioane de lei, vehiculele urmând să fie pe traseu începând din toamna anului viitor.

0

Troleibuzele Solaris Trollino 12 care urmează să fie livrate au o lungime de 12 metri şi sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la reţeaua electrică aeriană existentă în oraş, acestea nu generează nicio emisie poluantă, urmând astfel tendinţele de la nivel european privind reducerea emisiilor în mediul urban. Vehiculele sunt dotate cu aer condiţionat şi încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video şi un sistem de numărare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta minimum 70 de pasageri, din care minimum 29 pe scaune.
Trebuie precizat că acesta nu este singurul contract de acest fel, municipalitatea având în derulare alte două contracte, în valoare de peste 9 milioane de euro, pentru furnizarea unui număr de 20 de troleibuze care trebuie livrate în decursul acestui an.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din oraşele: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare, Oradea, Mediaş, Târgu Jiu, Reghin, Ploieşti, vehiculele electrice şi hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalităţi din România.

Facebook Comments