Liga Albanezilor revine la târgurile şi saloanele de carte

0

Ca urmare a ridicării stării de alertă în România, peste numai câteva zile se vor relua marile târguri şi saloane de carte organizate an de an, înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19. Deschiderea sezonului are loc la Craiova, unde, începând cu 23 martie, debutează Târgul de Carte „Gaudeamus”, organizat de Radio România, un eveniment la care Asociaţia Liga Albanezilor din România participă, în mod tradiţional, cu produsele editoriale şi multimedia proprii. Şi anul acesta, Editura Asdreni a ALAR va avea un stand propriu, la care iubitorii culturii albaneze şi nu numai vor putea regăsi apariţiile mai noi şi mai vechi şi se vor putea reîntâlni cu echipa organizaţiei.
Ediţia din acest an a Târgului „Gaudeamus”, de la Craiova, se va încheia duminică, 27 martie, iar echipa Ligii Albanezilor se va muta la Timişoara, acolo unde, în data de 31 martie, debutează Salonul de Carte „Bookfest”. La doi ani distanţă de la ediţia anulată chiar la începutul pandemiei, Salonul „Bookfest” de la Timişoara va oferi publicului bănăţean posibilitatea de a se reîntâlni cu reprezentanţii ALAR şi de a-şi îmbogăţi biblioteca cu noile apariţii.
De asemenea, la standul ALAR, toţi cei interesaţi vor putea să se aboneze la publicaţiile periodice ale organizaţiei, respectiv revista lunară Drita / Lumina şi revista trimestrială cultural-ştiinţifică Albanica. Aceste publicaţii, ca de altfel toate produsele editoriale şi multimedia ale ALAR, se distribuie în mod gratuit, fiind realizate cu sprijinul Guvernului României, acordat organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Mai multe informaţii despre activităţile Asociaţiei Liga Albanezilor din România şi despre cele mai recente apariţii la Editura Asdreni pot fi găsite pe website-ul oficial al organizaţiei, www.alar.ro, precum şi pe pagina de Facebook.

Facebook Comments