Hai că se poate… şi fără Adela Gherghe

Deşi nu e o premieră, lansarea referendumului pentru demiterea primarului liberal al comunei Malu Mare, Adela Gherghe, reprezintă, fără îndoială, un eveniment social care dezvăluie adânci falii între electorat şi persoana aleasă să le conducă destinele în următorii patru ani. Aleasă ca urmare a unui val de promisiuni, liberala nu „a livrat“ nimic din ceea ce se angajase că va realiza, în schimb s-a angajat într-o suită de cheltuieli inutile cu diverse achiziţii de bunuri sau studii de fezabilitate. În plus, politica sa de personal a fost una specifică Evului Mediu al democraţiei doljene: a dat afară persoanele incomode şi a angajat diverse persoane care fie au ajutat-o în campania electorală, fie proveneau din cercul său de apropiaţi.

0

Prestaţia Adelei Gherghe în fruntea Primăriei Malu Mare este departe de ceea ce oamenii care au votat-o aşteptau! După mai bine de un an şi jumătate de la câştigarea mandatului, edilul liberal, susţinut de către consilierii PSD care îi asigură majoritatea în Consiliul Local, nu a reuşit să bifeze ca realizată nici măcar una dintre nenumăratele promisiuni făcute în campania electorală. În schimb, s-a lansat într-o sarabandă de cheltuieli pe zeci de achiziţii în multe cazuri supraevaluate şi absolut inutile, iar fondul de salarii al primăriei a crescut binişor ca urmare a unei pleiade de noi angajaţi aduşi „pe sprânceană“ în instituţie.

Opoziţia a demarat referendumul, cetăţenii trebuie să-l finalizeze semnând

Oricât de îngăduitori ar fi, cetăţenii comunei încep să-şi pună mari semne de întrebare cu privire la bunele intenţii ale edilului, iar opoziţia din Consiliul Local, Partidul PRO România şi USR, a decis să sancţioneze prestaţia Adelei cu un referendum de demitere a sa şi dizolvare a consiliului local. „A trecut deja un an şi jumătate de la preluarea mandatului de primar şi nu s-a realizat nimic. Mereu auzim de la actuala conducere că suntem o comună bogată, avem bani la buget, dar nu se vede nimic! Tot în nămoale stăm, fără iluminat public, cu o canalizare prost executată, neterminată şi nefuncţională, gunoaie peste tot şi lista poate continua.
Anul trecut, peste 90 de miliarde de lei vechi au fost cheltuite de Primăria Malu Mare pe secţiunea de funcţionare (salarii şi cheltuieli materiale) şi mai puţin de jumătate din buget a fost alocat pentru investiţii (TEORETIC, pentru că PRACTIC nu s-a făcut nicio investiţie, doar noi angajări de personal)!!!
Anul acesta, au crescut cheltuielile cu funcţionarea (salariile şi cheltuielile materiale) şi astfel s-au alocat 110 miliarde pentru acestea (cu 20 miliarde mai mult decât anul trecut), iar pentru investiţii s-au alocat doar 60 miliarde, asta în condiţiile în care anul trecut s-au încasat mai puţin de 30% din impozite şi taxe, deci, practic, nu o să fie deloc bani pentru investiţii!
Şi atunci? Ce face actuala conducere a Primăriei Malu Mare? Doar plăteşte salarii şi face angajări noi? Ni se tot spune ,,avem multe proiecte în asteptare”! Cât să mai aşteptăm? Până în al patrulea an de mandat şi atunci să ,,ni se ia faţa” cu două-trei străzi asfaltate?“, se menţionează în declaraţia celor două partide, făcută publică cu ocazia demarării referendumului local.

Stradă din Malu Mare

Liderii celor două formaţiuni politice, Ion Spătărelu şi Oana Tărăban, speră ca, exasperaţi de „impotenţa administrativă“ a Adelei, cetăţenii comunei Malu Mare să li se alăture în acest demers „deoarece este singura şansă a acestei comune de a scăpa de clica PNL-PSD care a pus mâna pe primărie şi se hrăneşte din bugetul local ca şi cum ar fi banii lor personali, nu fonduri publice“.

Facebook Comments