Adevărul este periculos. Ruşii riscă până la 15 ani de închisoare dacă publică informaţii care contrazic propaganda oficială

Confruntat cu rezistenţă acerbă din partea armatei ucrainene şi o serie de sancţiuni extrem de dure din partea Occidentului, preşedintele Rusiei, Vlardimir Putin, este în război şi cu proprii cetăţeni.

0

Este vorba despre acei cetăţeni care îndrăznesc să contrazică propaganda Moscovei în legătură cu războiul pe care Rusia îl duce în Ucraina, dar şi a motivelor care au stat în spatele deciziei de a lansa „operaţiunea specială“ de „denazificare“ a vecinilor din Vest. Tocmai din acest motiv, Duma de Stat a aprobat vineri un amendament care prevede că orice persoană care distribuie „informaţii false” ce atrag „consecinţe grave” riscă amenzi şi până la 15 ani de închisoare. Kremlinul încearcă astfel să se asigure doar că versiunea sa asupra războiului din Ucraina ajunge la publicul rus şi îşi arogă puteri extinse pentru a reprima ceea ce se consideră a fi declaraţii care „discreditează” forţele armate.

Tot vineri a fost adoptat un alt amendament care prevede sancţiuni pentru „apelurile la impunerea de sancţiuni contra Rusiei”, iar  autorităţile ruse au restricţionat, de asemenea, accesul la site-urile BBC şi Deutsche Welle, Meduza şi Radio Svoboda.

Facebook Comments