Tragedie în Dobrogea. Un avion și un elicopter aparținând Forțelor Aeriene s-au prăbușit

O aeronavă MiG 21 LanceR și un elicopter IAR 330 Puma, aprținând Forțelor Aeriene Române, s-au prăbușit miercuri seara deasupra Dobrogei, într-un interval de doar 45 de minute. Cel puțin 5 persoane, membri echipajului elicopterului, și-au pierdut viața. Deocamdată, nu se cunosc cauzele celor două accidente și nici dacă pilotul aeronavei MiG a reușit sau nu să se catapulteze

0

„O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20:03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19:50“, se arată într-o informare a Ministerului Apărării.
Imediat, un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, însă, la scurt timp, aeronava a dispărut de pe radar. „Elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrome“, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării.

Din nefericire, toţi cei 5 membri ai echipajului din elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa, iar autoritățile încearcă să afle dacă pilotul aeronavei MIG-21 Lancer a reușit sau nu să se catapulteze. Totodată, ancheta care se desfășoară în aceste momente trebuie să stabilească și motivele pentru care cele două aeronave s-au prăbușit aproximativ în aceași zonă, la o diferență de doar 45 de minute.

Facebook Comments