Percheziții în Vâlcea și Olt într-un dosar ce vizează infracțiuni de corupție

33 de percheziţii sunt afectuate, joi dimineaţa, la o instituţie publică, precum şi sediile unor firme şi domiciliile unor persoane fizice din judeţele Vâlcea şi Olt, într-un dosar ce vizează suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie cu referire la protecţia mediului înconjurător şi delapidare, săvârşite în perioada 2018-2022. Potrivit primelor informații, percezițiile din Vâlcea s-ar fi făcut și în comuna Drăgoești și există date că ar fi vizată și primăria localității.

0

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a informat că în cauză se fac cercetări referitoare la neîncasarea unor venituri la bugetul local al unei unităţi administrativ-teritoriale şi administrarea, respectiv folosirea nelegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt.

„În cursul zilei de 3 martie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează 33 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Olt, din care trei sunt la sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane”, potrivit  procurorilor vâlceni.

Percheziţiile au loc cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Vâlcea, Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciului de Acţiuni Speciale, precum şi al jandarmilor vâlceni şi al celor din cadrul Grupării Mobile Fraţii Buzeşti din Craiova

Facebook Comments