Ministrul rus de Externe: Dacă ar avea loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare

La câteva zile după ce Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să pună în stare de alertă maximă forțele de descurajare nucleară, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că, în cazul în care ar avea loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare și va fi unul distructiv, a relatat agenția de presă RIA, preluată de Reuters.

0

Șeful diplomației ruse a afirmat, fără a prezenta vreo dovadă în acest sens, că autorităţile de la Kiev ar încerca să obţină arme nucleare, spunând că țara sa s-ar confrunta cu un „pericol real“ în această situaţie. El a insistat că Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare, deşi nu există nicio informaţie că ţara vecină este interesată de acest subiect. Totodată, Serghei Lavrov spune că Rusia cere SUA să scoată armele nucleare din Europa și să distrugă infrastructura lor, a spus marți Lavrov.

Serghei Lavrov

Reamintim că, recent, Vladimir Putin a ordonat armatei și Ministerului Apărării să pună în stare de alertă maximă forțele nucleare, dând vina pentru decizie pe poziția agresivă a țărilor NATO.

Facebook Comments