Iată cum să fii un expert al bluff-ului la Poker!

Pokerul, după cum știm cu toții, este cel mai exigent în materie de aptitudini pe care trebuie să le aibă jucătorul, dintre toate jocurile de tip punte.La poker nu este suficient să ghicești ce cărți ți-ar putea aduce norocul în runda următoare, ci trebuie să ghicești constant ce fel de mâini are fiecare participant de la masă. De fapt, pokerul real implică manipularea jocului adversarului tău prin stăpânirea informațiilor pe care le poate avea despre mâna ta. Acesta este motivul pentru care legendara „expresie facială inexpresivă, de poker” este un factor atât de important în acest joc de noroc.

0

Pokerul, prin natura sa, este un joc deosebit de palpitant, dedicat minților strategice, cu mare atenție pentru detalii, care poate adăuga un strat complet diferit de intrigi. De asemenea, dacă te gândești cum sa faci bani online, pokerul este o opțiune demnă de luat în calcul, ai ales dacă ești pasionat de jocurile de noroc. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-l stăpânești mai ușor.

Exersează o expresie facială care să nu te trădeze

Expresia facială este cel mai evident indicator din lume când vine vorba de bluff, însă majoritatea începătorilor sunt mai optimiști decât ar fi cazul și cred că pot domina masa chiar și fără a-și gestiona cu atenție expresiile faciale. În realitate, majoritatea jucătorilor au pierdut nenumărate meciuri atunci când au lăsat adversarii să citească pe fața lor entuziasmul sau teama generate de mâinile de cărți primite.

Concluzia este să ai un control perfect asupra limbajului corpului tău. Singura modalitate sigură de a face față acestui lucru este practicarea posturii în oglindă. Adesea, atunci când mințim sau încercăm să evităm adevărul, buzele ne tremură, mâinile ne dau de gol sau expresiile noastre se schimbă ușor chiar și fără să știm. Odată ce sesizezi o astfel de reacție la corpul tău, încearcă să o controlezi cât de mult posibil și , exersează o postură care te va ajuta să o ascunzi. Un exemplu este să păstrezi cărțile în mână pe toată durata jocului și să eviți mișcările ample din brațe pentru a nu lăsa adversarii să îți sesizeze emoțiile.

Raportează-te diferit la bani

Toate bluff-urile pe care le faci sunt instantanee. Așa că cea mai mică ezitare, sau șovăială în acțiunile tale te poate da foarte ușor de gol. Însă pentru a-ți asigura succesul nu este suficient doar să afișezi o față inexpresivă. Trebuie să îți dezvolți capacitatea de anticipare și să nu eziți să îți derutezi adversarul ori de câte ori ai ocazia.

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai plauzibil motiv pentru care oamenii își pierd nervii înainte de a apela la cacealma? Ei bine, răspunsul este miza, sau mai concret banii pe care i-ați putea pierde, gând care îți influențează sesizabil atitudinea față de joc. Astfel, pentru a obține cu adevărat un avantaj în fața adversarului tău, trebuie să nu te mai gândești la bani. În schimb, gândește-te la joc ca la o problemă de matematică, în care îți vei putea înlocui grămada de jetoane cu o grămadă mai mare dacă îți joci cărțile corect.

Fii plauzibil

Dacă chiar vrei să-ți vinzi povestea, trebuie să sune ca real. Bluff-urile sunt prin natura lor o direcție greșită. Dar pentru a realiza un bluff de succes, trebuie să schimbi puțin firul narativ și să îl faci să pară cea mai inspirată alegere. Când cineva îți scanează deciziile de a te avânta în joc cu cărți nu tocmai grele acordă foarte mare atenție limbajului tău corporal pentru a fi perfect neutru și pentru a crea impresia de reacție logică.

Dacă faci ceva care pare neplauzibil după toate standardele, nu va fi nevoie de un expert să îți sesizeze încercarea de a păcăli adversarul, ci va fi evident chiar și pentru jucătorii începători. Factorii pe care ar trebui să îi ieii în considerare în primul rând sunt puterea mâinii tale în raport cu potențialul mâinilor celorlalți jucători de la masă.  Din nou, pokerul este un joc care se bazează pe capacitatea de a depăși ipoteza adversarului.

Totul se rezumă la timing

Se știe că bluffatul constant dă rar semne de reușită. Desigur, mai trebuie să lucrezi și la crearea imaginii unei persoane care nu este pasionată de bluff dacă vrei ca această mișcare să dea randament. În general, într-un joc blufezi doar o dată sau de două ori. Și cel mai bine este să nu bluffați niciodată mai mult de două persoane simultan. Dar momentul acestui bluff este, de asemenea, crucial.

Acest lucru variază joc la un joc la altul, desigur. De exemplu, într-un joc în care ai o mână grozavă, dar cu pariuri mici, poți să-ți folosești bluff-ul pentru a-ți momi adversarii să mărească dimensiunea potului.

Însă, ca regulă generală, este mai bine să nu blufezi niciodată prea devreme și, în schimb, să aștepți momentul oportun Dacă trebuie să mergi primul dintr-o rundă, rezistă tuturor tentațiilor unei oportunități de bluff. Întotdeauna este mai bine să așteptați o rundă în care altcineva va acționa primul. Astfel ,vei avea o imagine mai clară asupra mâinilor adversarilor tăi și asupra potențialilor blufferi de la masă.

Practica perfectă în Poker

Așa cum am precizat și mai sus, bulversarea adversarului este o practică cu adevărat utilă pe care o poți aplica în meciurile pe care le joci. Unii oameni sunt mai talentați în asta decât alții, însă cacealmaua înseamnă a înțelege și a manipula mâinile și motivațiile adversarului, deci reprezintă ceva ce poți practica chiar și la o masă de poker online.

În concluzie, nu ezita să apelezi la păcălirea adversarului tău de joc, dar nu pierde niciodată din vedere faptul că această practică este doar unul din setul de elemente care trebuie aplicate la o masă de poker pentru a fi tu cel care câștigă. Blufful ajută cu siguranță și el în anumite cazuri, dar ceea ce contează cu adevărat la un meci de poker sunt strategia generală și capacitatea de a prevedea evoluția jocului.

Facebook Comments