Alegerea Laurei Vicol la şefia Comisiei Juridice, criticată dur:
„Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politică și criminalitate este cea care va face legi pentru justiție în România“

Laura Vicol, deputat PSD de Dolj, a fost aleasă joi, 25 noiembrie, la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Mişcarea este însă extrem de criticată, având în vedere legăturile parlamentarului cu persoane extrem de controversate, precum membri ai clanului Cămătarilor ori celebrul Leo de la Strehaia, supranumit „Prinţul Ţiganilor“.

0

Unul dintre cei care au luat imediat atitudine a fost deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, care a afirmat că Laura Vicol „a primit răsplata pentru că a fost avocata unei mafii care a capturat statul român“. „Laura Vicol, reprezentanta Alinei Bica, fostă procuroare DIICOT inculpată pentru corupție, a clanului Cămătarilor cu conexiuni în zona PSD, a lui Daniel Dragomir, SRI-istul care a angajat firmă israeliană de securitate pentru a o urmări și intimida pe Laura Codruța Kovesi, prietena Elenei Bădescu și a Olguței Vasilescu. Ea a fost votată azi de PSD, PNL și UDMR ca președintă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, cea care ar trebui să repare legile justiției multilate deja de Liviu Dragnea. Sunt curios cum se simt colegii mei de comisie de la PNL, Cristian Băcanu, Cupşa Ioan, Michael Gudu, Gabriel Andronache şi ceilalți, pentru că au susținut acest nou preşedinte al Comisiei juridice. Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politică și criminalitate este cea care va face legi pentru justiție în România. Pentru cine credeți că argumenta din noua poziție? Mulțumim Iohannis, mulțumim PNL“, a scris Dehelean pe pagina sa de facebook.

sursa foto: Facebook Sorin Ioniţă

Reamintim că Laura Vicol a ajuns în Parlament pe listele PSD Dolj, fiind chiar prima pe lista propunerilor social-democraţilor, deşi avocata nu avusese nicio legătură cu organizaţia judeţeană până la acel moment. Impunerea sa în fruntea listei pentru Camera Deputaţilor a stârnit multe controverse la acel moment, mai ales că, în paralel, organizaţia a trimis unii dintre oamenii de bază ai filialei pe locuri neeligibile, cum a fost cazul lui Radu Preda şi Lavinia Craioveanu, foşti senatori în mandatul 2016 – 2020.

Facebook Comments